ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ) ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ "ΑΞΙΑ"

2017-10-26 21:08

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΑΞΙΑ”

26-10-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τον  αντιασφαλιστικό νόμο 4387/12-5-2016 (ΦΕΚ 85 Α΄) γνωστό για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ως νόμο – λαιμητόμο “Κατρούγκαλου”, και συγκεκριμένα με το άρθρο 12 αυτού, καρατομήθηκαν, μεταξύ των άλλων και οι συντάξεις χηρείας που αφορούν στις γυναίκες συναδέλφων μας που έφυγαν από τη ζωή των Ε.Δ και Σ.Α.

Περιεκτικά:

Με τις ρυθμίσεις του άρθρου 12 θεσπίζεται, κατά τρόπο απαράδεκτο, το ηλικιακό όριο των 55 ετών (συμπληρωμένο) των συζύγων των θανόντων για να δικαιωθούν της σύνταξής των. Στην περίπτωση που συμπληρώνουν το 55ο της ηλικίας τους κατά τη διάρκεια λήψης της σύνταξης, η καταβολή της διακόπτεται με τη συμπλήρωση της τριετίας και άρχεται εκ νέου με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους. Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνει ο επιζών σύζυγος τα 55 έτη, καταβάλλεται σ΄ αυτόν μόνο για μια τριετία  η σύνταξη. Στην περίπτωση δε που ο επιζών, μετά την πάροδο της τριετίας εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή, καταβάλλεται το 50% της σύνταξης.

Έτσι οι ρυθμίσεις αυτές ¨εξοντώνουν¨ και τις συζύγους των θανόντων που για να ακολουθήσουν το σύζυγο στις κατά καιρούς μεταθέσεις και μετακινήσεις, ήταν αδύνατο – τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα – να διατηρήσουν κάποια εργασία ή να εργαστούν απρόσκοπτα. Τις οδηγούν, λοιπόν, στο κοινωνικό  περιθώριο, στον αποκλεισμό και την εξαθλίωση.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΞΙΑ», ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΙΣ 26 ΚΑΙ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

§  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

§  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΠΟΥ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

§  ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                           ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΗΣ

 

διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της ΠΕΑΠΣ:www.peaps.gr/