ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

2018-05-29 18:12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλώντας για "μεταμνημονιακή" εποχή, προσπαθεί να μας πείσει ότι μετά τον Αύγουστο κάτι θα αλλάξει. Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα.

Η «επιστροφή στην ομαλότητα», όπως λένε, δεν σημαίνει ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Δεν σημαίνει επιστροφή των μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.  

Τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να εργάζονται σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η όποια “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.

Συνάδελφοι, είναι δική μας ευθύνη η ανατροπή όλης της αντιλαϊκής πολιτικής, οργανωμένα, μαζικά, μαζί με το λαϊκό κίνημα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας.

Αρνούμαστε να συνεχίσουμε να ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας όλο και χειρότερα, ενώ επιχειρηματικοί, μονοπωλιακοί όμιλοι συνεχίζουν να κερδίζουν. Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα.

Απορρίπτουμε την "δίκαιη ανάπτυξη" τους και απαιτούμε:

  • Kατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
  • Επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης. Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου & πλήρους απασχόλησης προσωπικού στα δημόσια Νοσοκομεία και στα σχολεία.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς
  • Καμιά συμμετοχή ή εμπλοκή στους πολέμους και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ των ΗΠΑ εκτός συνόρων, ενάντια σε άλλους λαούς.

Απευθύνουμε Κάλεσμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 30 Μάη,

για την Αθήνα στις 10.30 πμ στην Ομόνοια (συμβολή με Αθηνάς)

 

28/5/2018

 

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ