ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ στήριξης στον αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκο Παπαναστάση

2017-03-28 00:34

Πρωτοβουλία Αποστράτων
για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση.  
(protovoyliaapostraton.webnode.com/  - email: protovoyliaapostraton@gmail.com)

 

Αθήνα, 27 Mαρτίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ

στήριξης στον αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκο Παπαναστάση.

 

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκο Παπαναστάση  κατά του οποίου έχει υποβληθεί αγωγή από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν) και ζητείται η καταβολή αποζημίωσης 110.000 ευρώ για δυσφήμιση των μελών της, με ηλεκτρονική ανάρτηση, επειδή σχολίασε την υποχρεωτική χρηματοδότηση της από τους απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού, την εξάρτηση του διοικητικού της συμβουλίου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που τη διορίζει και την ταύτιση θέσεών της με αυτές της ναζιστικής οργάνωσης ‘‘Χρυσή Αυγή’’.

 

Το σχόλιο του συναγωνιστή Νίκου Παπαναστάση για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Α.Α.Ν.  κάθε άλλο παρά αναληθές είναι!

Είναι γνωστό σε όλους τους απόστρατους ότι η Ε.Α.Α.Ν. χρηματοδοτείται με το υστέρημα των 14.000 αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος που εγγράφονται υποχρεωτικά και ανεξάρτητα από βούλησή τους σ’ αυτή, με την αποστρατεία τους και γίνονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κρατήσεις υπέρ της Ε.Α.Α.Ν, μέσω του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού.

 

Είναι γνωστό σε όλους τους απόστρατους ότι η Ε.Α.Α.Ν συστάθηκε και λειτουργεί ως Ν.Π.Δ.Δ. με βάση νόμους της μεταξικής και απριλιανής δικτατορίας. Οι  διαδικασίες ανάδειξης του διοικητικού της συμβουλίου απέχουν από τις δημοκρατικές αρχές, αφού για παράδειγμα δικαίωμα για τη θέση του προέδρου της έχουν μόνον οι ανώτατοι αξιωματικοί και για τη συγκρότησή του απαιτείται σχετική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η Ε.Α.Α.Ν. και οι άλλες Ενώσεις αποστράτων (Ν.Π.Δ.Δ) έχουν απαξιωθεί με τη στάση τους στα φλέγοντα ζητήματα των αποστράτων που πλήττονται στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Το κενό που δημιουργήθηκε ήρθε να καλυφθεί από την ίδρυση άλλων συλλογικών φορέων των αποστράτων που λειτουργούν δημοκρατικά! Η απαξίωση των συναδέλφων προς τις Ενώσεις αποστράτων (Ν.Π.Δ.Δ) αποδεικνύεται και από τη μικρή συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης διοικητικών συμβουλίων και ειδικά για την Ε.Α.Α.Ν σε σχέση με τους 14.000 υποχρεωτικά εγγεγραμμένους. 

 

Είναι γνωστό σε όλους τους απόστρατους ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Α.Α.Ν. συντάσσεται με ενέργειες και ‘‘παραλείψεις’’ του, με θέσεις και πράξεις που παραπέμπουν στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της ‘‘Χρυσής Αυγής’’, όπως ακριβώς τους καταμαρτυρεί στο σχόλιο του ο συνάδελφος.

Ας δικαιολογήσει το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Α.Α.Ν. τη δημοσίευση στο επίσημο περιοδικό της ‘‘Θαλασσινοί Απόηχοι’’ (τ. Ιουλίου - Αυγούστου 2016) άρθρου απόστρατου με το οποίο ‘‘ξεπλένονται’’ ο δοσίλογος πρώτος κατοχικός πρωθυπουργός Τσολάκογλου, καθώς και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών ναζί κατακτητών κατά του άμαχου πληθυσμού της χώρας μας με τη δικαιολογία ότι τα προκάλεσε η δράση της Εθνικής μας αντίστασης, γεγονός που προκάλεσε και το σχόλιο του Νίκου Παπαναστάση.

 Γιατί το διοικητικό συμβούλιο παρέλειψε  να λάβει, έστω και εκ των υστέρων όταν υπήρξαν διαμαρτυρίες και από συλλογικούς φορείς των αποστράτων, αποστάσεις από τις θέσεις του εν λόγω άρθρου;  Γιατί δεν κατέθεσε τις δικές του θέσεις για το θέμα;

Επιπρόσθετα, ας δικαιολογήσει το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Α.Α.Ν την παρουσία εκπροσώπου του κάθε χρόνο σε τελετές μίσους που έχουν καταδικαστεί από την Πολιτεία και το σύνολο του Ελληνικού Λαού, επειδή δεν προάγουν τη συμφιλίωση και συναδέλφωση, όπως αυτές στο στρατόπεδο Μακρυγιάννη, μαζί με την ναζιστική ‘‘Χρυσή Αυγή’’.

           

Το σχόλιο του συναδέλφου Νίκου Παπαναστάση είναι η θέση που εκφράζει καθημερινά κάθε έντιμος, δημοκράτης και πατριώτης απόστρατος αξιωματικός. Είναι θέση σεβασμού έναντι της ιστορίας και της δημοκρατικής παράδοσης του  Πολεμικού Ναυτικού μας, που ανέδειξε στους δύσκολους καιρούς της δικτατορίας των απριλιανών, λαμπρές αντιστασιακές προσωπικότητες, όπως ο ναύαρχος Παππάς, ο ναύαρχος Βασιλικόπουλος, ο αρχιπλοίαρχος Κακαράς και τόσους άλλους. Είναι θέση ευθύνης έναντι του λαού μας στη σημερινή εποχή, που στο Αιγαίο αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα και η ακεραιότητα της χώρας από τους Τούρκους, με την ανοχή των νατοϊκών δυνάμεων που στοχεύουν στο αιματοκύλισμα της ευρύτερης περιοχής.

 

            Δυστυχώς για την Ε.Α.Α.Ν. οι απόστρατοι έχουν μνήμη. Γνωρίζουν πολύ καλά τις συνέπειες της προδοσίας του δοσίλογου Τσολάκογλου, τιμούν τις θυσίες του ελληνικού λαού για την αποτίναξη του ναζιστικού κατοχικού ζυγού! Αντιλαμβάνονται ότι απέναντι στα  ναζιστικά καθάρματα της ‘‘Χρυσής Αυγής’’ και σε όλα τα φασιστοειδή που επιδιώκουν να δηλητηριάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με τους ‘‘ψευτοπατριωτισμούς’’ τους, δεν χωρά  καμιά ανοχή.

 

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ εκφράζει την αποφασιστικότητά της να μην επιτρέψει σε κανέναν να κατηγορεί τους πατριώτες αξιωματικούς που υπερασπίζονται τη δημοκρατική παράδοση και τάσσονται απέναντι στους φασίστες και σε όσους άμεσα ή έμμεσα τους υποθάλπουν και τους υποστηρίζουν.

            Ο συναγωνιστής Νίκος Παπαναστάσης δεν είναι μόνος του. Έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας!

            Αυτοί που πρέπει να καταγγελθούν από όλους και να απολογηθούν στους απόστρατους για τη γενικότερη πολιτική τους αλλά και για τη στάση τους απέναντι στον αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκο Παπαναστάση είναι το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Α.Α.Ν.

            Ευθύνες βαραίνουν και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που επιτρέπει αυτή τη λειτουργία της Ε.Α.Α.Ν. που ο ίδιος διορίζει και υποτίθεται ελέγχει τις δράσεις της.

 

                                                                                  Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ