ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

Περιοδείες σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής

2016-03-29 18:13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

https://protovoyliaapostraton.webnode.com/

 

Αθήνα, 29 Μάρτη 2016

Περιοδείες σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής

    Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την Υπεράσπιση του Δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση,  στο πλαίσιο της δράσης της κατά του σχεδίου -εκτρώματος της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 28/3/ 2016 και σήμερα Τρίτη 29/3/2016, ενημερωτικές επισκέψεις και συναντήσεις σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής, διανέμοντας σχετική ανακοίνωση [1].

   Ειδικότερα, αντιπροσωπείες μελών της Πρωτοβουλίας επισκέφτηκαν τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, Γέρακα, Παλλήνης, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Αργυρούπολης, καθώς το Τμήμα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής.

     Κατά τις επισκέψεις, το προσωπικό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενότητα δράσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε ένα κοινό πλαίσιο με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, κατά το πρότυπο δράσης της Πρωτοβουλίας. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις συνέπειες που θα προκύψουν από την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και τα νέα μέτρα που σχεδιάζει.

     Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε την ανασφάλεια που επικρατεί στο προσωπικό, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών του, λόγω των διαδοχικών μειώσεων των αποδοχών και της υποβάθμισης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

   Τονίστηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις από την υποστελέχωση των Υπηρεσιών και την έλλειψη πιστώσεων για επαρκή και αξιόπιστα μέσα λειτουργίας (οχήματα κλπ), στην εντατικοποίηση της εργασίας και στη μη εφαρμογή των όρων υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού.

    Η Πρωτοβουλία Αποστράτων θα συνεχίσει τις επισκέψεις και συναντήσεις της σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, σε Λιμεναρχεία, σε Μετοχικά Ταμεία και Στρατιωτικά Νοσοκομεία και γενικά σε χώρους συνάντησης των αποστράτων και των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με στόχο την αλληλοενημέρωση, τον προβληματισμό, την εγρήγορση, την κοινή δράση.

 

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ


 


(1)  https://protovoyliaapostraton.webnode.com/