ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑ 17/12/2015

2015-12-18 08:47

Συναγωνίστριες  και συναγωνιστές συνταξιούχοι,

Η «Πρωτοβουλία Αποστράτων» συμμετέχει και στη σημερινή κινητοποίησή μας ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η Πρωτοβουλία μας συσπειρώνει στις γραμμές της απόστρατους  των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλους εμάς δηλαδή που ενώ επί χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή μας υπόσχονταν εξαίρεση από τις περικοπές, μέχρι σήμερα έχουμε χάσει πάνω από το 50% της σύνταξής μας και αντίστοιχα του μισθού οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας.

Γιαυτό καλούμε να πυκνώσουν τις γραμμές μας οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στον αγώνα που δίνουμε  μαζί με τους συνταξιούχους του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα και όλο το λαό μας, για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ε.Ε.

Η σημερινή μας συγκέντρωση γίνεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα επικίνδυνη για όλο το λαό μας. Στην περιοχή μας κλιμακώνονται οι αντιθέσεις και ο πόλεμος. Αποδεικνύεται ότι το σύστημα που ζούμε γεννάει την οικονομική κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια, τους πολέμους. Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων, όπως είναι η Κοινωνική Ασφάλιση, η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης διότι εμπλέκει ολοένα και πιο ενεργά την πατρίδα μας στους ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και κρατών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων κρατών στη Συρία σηματοδοτούν την παραπέρα όξυνση των  αντιθέσεών τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις στόχο έχουν τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής για τα ενεργειακά κοιτάσματα, τους δρόμους διέλευσης των αγωγών ενέργειας, καθώς και τους δρόμους διέλευσης  εμπορευμάτων.

Η βάρβαρη σφαγή που οργάνωσε το «Ισλαμικό Κράτος» πρόσφατα στο Παρίσι, ενέργεια που καταδικάζουμε απερίφραστα, δεν πρέπει να αποτελέσει το άλλοθι για νέα μέτρα καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, στρατιωτικοποίησης της πολιτικής ζωής των χωρών της Ευρώπης, άλλοθι για ένα νέο κύμα ξενοφοβίας, ρατσισμού και ακροδεξιών φασιστικών αντιλήψεων, ενάντια στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε οργάνωσαν την χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό της λεγόμενης αντιπολίτευσης στη Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα,  τη συγκρότηση και εξάπλωση  του «Ισλαμικού Κράτους».

Η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, τίποτε καλό δεν προοιωνίζει για το λαό μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όλο το προηγούμενο διάστημα έχει προτείνει τη δημιουργία νέων βάσεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την Κρήτη, επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας. Διαπραγματεύεται την εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ στο Καστέλι Ηρακλείου. Διαφημίζει την ετοιμότητά της να συμβάλει στον τομέα των «πληροφοριών» στον πόλεμο στη Συρία. Συμφώνησε στην ενεργοποίηση του άρθρου 42.7 της Συνθήκης της Ε.Ε για τη στρατιωτική συνδρομή όλων των κρατών της λυκοσυμμαχίας στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία.

Η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο θα έχει ολέθριες συνέπειες γιατί θα φέρει μέτρα καταστολής του αγωνιζόμενου λαού. Ήδη έχουν στα συρτάρια τους τέτοια σχέδια, έχουν κάνει σχετικές ασκήσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Αυτά δεν πρέπει να περάσουν.

Καλούμε τους απόστρατους και τους εν ενεργεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα στρατευμένα παιδιά της πατρίδας μας, μαζί με το λαό να παλέψουμε ενάντια στις αιτίες που γεννούν το ναζισμό – φασισμό, να απομονώσουμε τους σημερινούς εκπροσώπους του στην Ελλάδα, την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που δημαγωγεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, υποστηρίζει τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς.

Μαζί με το λαό να παλέψουμε ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και την μετανάστευση, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η Ελλάδα να μην έχει καμία συμμετοχή σ' αυτούς.

Δυναμώνουμε τη λαϊκή πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να μην διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανονατοικές βάσεις.

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.

Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Γειά σας

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015