ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

ΚΕΘΑ: Χαιρετισμός προς τις αντινατοϊκές δράσεις στις Βρυξέλλες κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ 24 – 25η Μαΐου 2017

2017-05-23 20:36

Χαιρετισμός

προς τις αντινατοϊκές δράσεις στις Βρυξέλλες κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ 24 – 25η Μαΐου 2017

 

Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (Κ.ΕΘ.Α), μια Κίνηση αποστράτων στρατιωτικών από την Ελλάδα, συμμετέχει και χαιρετίζει θερμά τις δράσεις κατά του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες εν όψη της Συνόδου κορυφής της λυκοσυμμαχίας στην ίδια πόλη.

Μαζί με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), και τους άλλους συναγωνιστές εκπροσώπους κινημάτων Ειρήνης από όλο τον κόσμο διατρανώνουμε  μαχητικά την αντίθεσή μας στο ΝΑΤΟ, τον αιματοβαμμένο μακελάρη του ιμπεριαλισμού, που σχεδόν 70 χρόνια οργάνωσε δικτατορίες, εξαπέλυσε πολέμους, αιματοκύλησε και λήστεψε λαούς, άλλαξε σύνορα χωρών.

Ο πόλεμος μαίνεται σε πολλά σημεία του πλανήτη με την έμμεση ή άμεση εμπλοκή ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ. Νέες εστίες παρουσιάζονται από την Αρκτική μέχρι την Αφρική, από την ανατολική Ευρώπη και τα δυτικά Βαλκάνια ως τη Μεσόγειο, από την Μέση Ανατολή και την Ασία στον Ειρηνικό ωκεανό. Η συγκέντρωση αντίπαλων στρατιωτικών δυνάμεων στις καυτές περιοχές είναι τεράστια! Η αλματώδης αύξηση των στρατιωτικών εξοπλισμών, σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνει το μέγεθος των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την προοπτική επίλυσης των διαφορών, με νέες επεμβάσεις και πολέμους.  Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου αυξάνεται.

Η συνεχώς διευρυνόμενη  επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών σε όλον τον κόσμο οφείλεται στον ανταγωνισμό  τους για τον έλεγχο  των πλουτοπαραγωγικών πηγών, με έμφαση σε αυτές των υδρογονανθράκων, καθώς και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους, όπως και του εμπορίου γενικότερα. Βέβαια, τις εντάσεις και τους πολέμους για τα κέρδη της μιας αστικής τάξης ή της άλλης, τις πληρώνουν πάντα οι λαοί.

Μέσα σ’ αυτές τις γενικότερες συνθήκες η Ελλάδα, περιτριγυρισμένη από εστίες πολέμου και αστάθειας, κινδυνεύει από χώρα σύμμαχο μέλος  του ΝΑΤΟ  την γειτονική Τουρκία, η οποία αμφισβητεί ευθέως και ανοιχτά τη Διεθνή Συνθήκη της Λοζάνης. Η συνθήκη αυτή, καθορίζει απ’ τις αρχές του 20ου αιώνα τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών άλλων χωρών της περιοχής. Καθημερινά και  προκλητικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία συμμάχου χώρας παραβιάζουν τα σύνορα της Ελλάδας σε θάλασσα και αέρα κάτω από την μύτη του Νάτο και της ΕΕ, που έμμεσα αλλά και άμεσα στηρίζουν τις τουρκικές διεκδικήσεις!

Παρά το γεγονός αυτό οι κυβερνήσεις της Ελλάδας παραχωρούν στις λυκοσυμμαχίες στρατιωτικές βάσεις, υποδομές, θάλασσα και αέρα για τις επιδρομές τους ενάντια σε ξένους λαούς! Στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, για παράδειγμα,  είχαν αράξει τα αμερικανικά πολεμικά πλοία για επισκευές και ανάπαυση των πληρωμάτων τους, λίγες μέρες πριν βομβαρδίσουν με δεκάδες Τόμαχωκ εγκαταστάσεις της Συρίας πρόσφατα.

Είναι πλέον καθαρό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις  θυσιάζουν συμφέροντα του ελληνικού λαοί, προκειμένου οι ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες να πάρουν οσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι από την όποια λεία του πολέμου. Τα ίδια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ήδη επωφελούνται από τις συνθήκες  βαθιάς και  εκτεταμένης  καπιταλιστικής κρίσης  που έχει βρεθεί η χώρα τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια. Αντίθετα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων μαζί  και  ο λαός της  οδηγούνται  στην  εξαθλίωση, την φτώχια, την ανεργία, την υποβάθμιση και εξαφάνιση της δημόσιας παιδείας, της υγείας

Η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση ενώ συνεχίζει να εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο του  πολέμου, μόλις προ ημερών  φόρτωσε νέα βάρη στις πλάτες του λαού με νέα περικοπή μισθών και συντάξεων, σφαγιασμό δικαιωμάτων. Παράλληλα φροντίζει ώστε η χωρα να είναι από τις λίγες – μετρημένες στα δάκτυλα της μιας χειρός- χώρες του ΝΑΤΟ που εκπληρώνουν με συνέπεια  το Νατοϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ να διατίθεται σε στρατιωτικές δαπάνες  (τέσσερα δις ευρώ για το 2017)! Στις συζητήσεις που θα γίνουν στη Σύνοδο κορυφής για την κατανομή των οικονομικών βαρών (κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ) ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορεί να «υπερηφανεύεται» γι’ αυτο το κατόρθωμα της κυβέρνησης του, όχι όμως και ο ελληνικός λαός!

Το άλλο θέμα που θα συζητηθεί στη Σύνοδο είναι οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ να εντείνει τη συμβολή των χωρών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στα σχέδια της λυκοσυμμαχίας η τρομοκρατία συνδέεται άμεσα με την «εσωτερική ασφάλεια» και κατά συνέπεια αναμένονται αποφάσεις ακόμα μεγαλύτερης εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλο κατασταλτικού μηχανισμού απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό! Έρχεται από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας! Μοναδική αποστολή του στρατού είναι η υπεράσπιση των συνόρων και καμιά δουλειά δεν έχει στο εσωτερικό των χωρών! Το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα και οι συνάδελφοι στρατιωτικοί πρέπει  να πρωτοστατήσουμε στη μάχη για να μη περάσει το συγκεκριμένο, όπως και κάθε άλλο σχέδιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!

Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, με την ενεργή συμβολή των χωρών και με ευθύνη των κυβερνήσεων, κορυφώνεται σε όλα τα μέτωπα! Απαιτείται  συνεχής επαγρύπνηση και προετοιμασία των λαών μας συνολικά .

Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που αφενός ξεζουμίζει τους λαούς της γης και αφετέρου τους εκθέτει σε θανάσιμους κινδύνους.

·         Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και πολέμους

·         Να κλείσουν  οι ξένες Βάσεις και τα στρατηγεία.

·         Κανένας  στρατός έξω απ’ τα σύνορα της χώρα του.

·         Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

 

 

22/5/2017

 

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ

 

περισσότερα διαβάστε στην ιστοσελιδα της ΚΕΘΑ:ketha.gr/index.html