ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

Ανακοίνωση της ΚΕΘΑ για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

2020-11-11 21:21

Ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα για τον γιορτασμό

της επετείου του Πολυτεχνείου

Τιμάμε την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου και το όραμα του αγώνα των φοιτητών, της νεολαίας και του λαού μας. Η εξέγερση αυτή μας δίνει πολύτιμα εφόδια για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη ένταση και αποτελεσματικότητα. Ο αγώνας αυτός μας διδάσκει ότι: «Κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται, δεν είναι ανίκητος». Τα συνθήματα των «ελεύθερων πολιορκημένων» του Πολυτεχνείου «Κάτω η Χούντα» και «Θάνατος στο φασισμό» αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη, τη νεολαία και τους στρατευμένους μας, οι οποίοι, ένεκα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και της υποτιθέμενης καπιταλιστικής ανάπτυξης, βλέπουν να συνθλίβονται οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους. Οι κοινωνικές δαπάνες έχουν συρρικνωθεί με την αφαίμαξη των εισοδημάτων τους, προκειμένου να τηρηθούν τα «ματωμένα πλεονάσματα» και να εφαρμοστεί το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019 - 2022 με την αύξηση των φορολογικών εσόδων κ.α.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (σε ενέργεια και αποστρατεία), μαζί με τους στρατευμένους μας, έχουμε υποχρέωση να αποτίσουμε φόρο τιμής στους συναδέλφους μας Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες και των τριών κλάδων των ΕΔ, οι οποίοι με τον αγώνα τους έδωσαν αθάνατα μηνύματα Ελευθερίας, Δημοκρατίας, Αλήθειας, Δικαιοσύνης, Αυτοθυσίας. Γι’ αυτό συγκέντρωσαν επάνω τους το αδυσώπητο μίσος της δικτατορίας, ένα καθεστώς που υπήρξε ύβρις για τις ΕΔ και στιγμάτισε τη σύγχρονη ιστορία μας με την τραγωδία της Κύπρου. Όλα δείχνουν ότι και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με το πρόσχημα της πανδημίας θέλει να επιβάλλει την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου. Με τον τρόπο αυτό δίνει συνέχεια στο θέμα της περιστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων σε μια περίοδο δύσκολη τόσο για το λαό που οδηγείται στη φτωχοποίηση, όσο και για τα εθνικά μας θέματα.

Βιώνουμε μια περίοδο που η κατάσταση στη διεθνή σκηνή παραμένει επικίνδυνη, καθώς η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς βαθαίνει με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων και εγκυμονεί κινδύνους για το λαό μας, την εθνική μας ακεραιότητα και ανεξαρτησία.

Συνάδελφοι απόστρατοι,

Οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι, δεν πρέπει να αφήσουμε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, στο να στείλουμε και φέτος το μήνυμα της ανυπακοής και του αγώνα.

Σήμερα, εκτός από τα υψίστης σημασίας εθνικά μας θέματα, είναι αδήριτη ανάγκη να δώσουμε μια απάντηση στην αστυνομοκρατία, την καταστολή, την απαγόρευση των διαδηλώσεων και τον κρατικό αυταρχισμό της κυβέρνησης.

 

Η ΚΕΘΑ καλεί τους δημοκράτες απόστρατους, να συμμετέχουμε όλοι μαζί, στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τις απαραίτητες αποστάσεις.

Τα συνθήματα που κοσμούσαν την πύλη του Πολυτεχνείου είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ:

«ΈΞΩ αι ΗΠΑ» , «ΈΞΩ το ΝΑΤΟ» και «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

 

11/11/2020

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ