ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

ΚΑΠΑ : Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο την 16η Δεκέμβρη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

2021-12-15 16:57

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

(http://www.kapastynomikon.gre-mail: k.ap.astynomikon@gmail.com)

 

Αθήνα, 14 Δεκέμβρη 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Οι απόστρατοι δίνουν τον αγώνα μαζί με το λαό.

Ο βαθιά αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, σημαίνει συνέχεια της φτώχειας για τους απόστρατους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τους εργαζόμενους, για όλο το λαό. Σημαίνει ότι και στην περίοδο της ανάπτυξης, όπως και στην περίοδο της κρίσης, οι θυσίες του λαού θα συνεχιστούν και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα αυγατίσουν. Σημαίνει περισσότερους φόρους για το λαό, χωρίς καμιά ανταπόκριση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στην υγεία μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ καθημερινά έχουμε εκατόμβες νεκρών από το νέο κύμα της πανδημίας. Λεφτά υπάρχουν για τις φαρμακοβιομηχανίες και τις μεγαλοεπιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα υγείας που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Στην προστασία της ζωής και της λαϊκής περιουσίας από τις φυσικές καταστροφές καμιά ουσιαστική πρόβλεψη. Ο λαός είναι εκτιθεμένος στους σεισμούς, τις πλημμύρες,τις πυρκαγιές, ανοχύρωτοι στις καιρικές μεταβολές. Λεφτά υπάρχουν για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ, για πολεμικούς εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους. Για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους με τις συντάξεις-φιλοδώρημα, καμιά πρόβλεψη ανακούφισης. Τα παιδιά μας, θα μας κοιτάζουν στα μάτια για τα βοηθήσουμε από τις κουτσουρεμένες μας συντάξεις. Η φορολογία όμως των επιχειρηματικών ομίλων μειώνεται για να αυξηθεί και άλλο η κερδοφορία τους. Για την παιδεία υποχρηματοδότηση σε προσωπικό και υποδομές. Τα εγγόνια θα εξακολουθούν να βγαίνουν από  αίθουσες χωρίς θέρμανση, στήνοντας γεφύρια με τα θρανία τους στις πλημμύρες. Η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων περνά μέσα από τις αξιολογήσεις που καθορίζουν οι προτεραιότητες του κεφαλαίου. Τα παιδιά των φτωχών οικογενειών θα αδυνατούν να πληρώσουν για τις σπουδές τους. Λεφτά υπάρχουν για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το φακέλωμα και την καταστολή.

Όλα αυτά πρέπει να βγάλουν και τους απόστρατους στους δρόμους μαζί με όλο το λαό.
Να διεκδικήσουμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης και γενναία επιδόματα ανεργίας για τα παιδιά μας, τους νέους, όλους τους άνεργους. Να στηριχτούν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι, οι φοιτητές, με επιδοτήσεις του ενοικίου. Να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια σε ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλέφωνο και ίντερνετ, οι έμμεσοι φόροι στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα, όπως και ο ΦΠΑ. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να αυξηθεί το αφορολόγητο για τις λαϊκές οικογένειες. Να υπάρξει γενναία αύξηση των δαπανών για το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Να αυξηθούν οι δαπάνες για τα πανεπιστήμια και γενικά την παιδεία. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί και οι κατασταλτικοί νόμοι που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Στην Αθήνα να βρεθούμε μαζί τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους φοιτητές, στην συγκέντρωση που διοργανώνουν, την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2021 και ώρα 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, τα εργατικά  κέντρα, σωματεία και ομοσπονδίες, καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος, ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.

Οι απόστρατοι δίνουμε τον αγώνα μαζί με το λαό.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ