ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

ΚΑΠΑ:Για τα συλλαλητήρια ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020

2020-02-26 10:28

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

(τηλ. 2103809848 - http://www.kapastynomikon.gre-mail: k.ap.astynomikon@gmail.com)

 

Αθήνα, 26 Φλεβάρη 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

27 Φλεβάρη: Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ‘‘Κατρούγκαλου-Βρούτση’’.

 

Οι μαζικές λαϊκές συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης στις 18 Φλεβάρη, αποτέλεσαν αφετηρία αισιοδοξίας για νέους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αποστράτων. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή της στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νομοσχέδιο ‘‘Κατρούγκαλου-Βρούτση’’. 

 

Είναι ένα ακόμη αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που συμπληρώνει και θωρακίζει το νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έχει στον πυρήνα του το ασφαλιστικό σύστημα των τριών πυλώνων (σύστημα Πινοσέτ). Βασικός πυλώνας είναι η σύνταξη-πείνας, η λεγόμενη ‘‘εθνική σύνταξη’’, προκειμένου κυβέρνηση και κεφάλαιο να παρουσιάσουν πιο ελκυστικούς τους άλλους δύο πυλώνες, δηλαδή τα επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση. Αποβλέπει στο ξήλωμα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και τη σταδιακή παράδοσή της στο ιδιωτικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Περιορίζει δραστικά την κρατική χρηματοδότηση και στοχεύει στην απαλλαγή της εργοδοσίας από τις ασφαλιστικές εισφορές. Αυξάνει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, χτυπά τους νέους εργαζόμενους, μειώνει τις κύριες συντάξεις, βάζοντας και ταφόπλακα στη 13η και 14η σύνταξη. Διατηρεί τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου. Νομιμοποιεί τη ληστρική επιδρομή που έγινε στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με το psi και το χρηματιστήριο.

Σ’ αυτή την αντιλαϊκή επίθεση, οργανώνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Στις 27 Φλεβάρη, μέρα που το νομοσχέδιο ψηφίζεται στη Βουλή, οι απόστρατοι βγαίνουμε και πάλι στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, όλο το λαό. Διεκδικούμε δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Δωρεάν υγεία και πρόνοια με κατάργηση όλων των χαρατσιών. Αποκατάσταση των απωλειών στις συντάξεις μας και κρατική εγγύηση για το σύνολό τους. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των Ταμείων μας.

Όλοι οι απόστρατοι στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης 27 Φλεβάρη ενάντια στο νομοσχέδιου ‘‘Κατρούγκαλου- Βρούτση’’. Στην Αθήνα, στα Προπύλαια (γωνία Κοραή), ώρα 6.30 μ.μ., στη συγκέντρωση που διοργανώνουν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα εργαζομένων και συνταξιούχων.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ