ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

Κάλεσμα της ΚΕΘΑ για συμμετοχή των αποστράτων στην απεργία την 2-10-2019

2019-09-29 23:32

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
https://www.ketha.gr

ketha@ketha.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι -Συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική της , πατώντας πάνω στους νόμους  της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

 Με το δόγμα «νόμος και τάξη» προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων και  παρέχουν κάθε διευκόλυνση προς τη μεγάλη εργοδοσία.

Επιχειρούν να αφοπλίσουν τα εργαζόμενα παιδιά μας, για να λεηλατούν χωρίς εμπόδια τις ζωές και τα δικαιώματα τους, εξασφαλίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την όλο και πιο απρόσκοπτη κερδοφορία των λίγων.

 Το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο ενταφιάζει τα εναπομείναντα εργατικά συνδικαλιστικά δικαιώματα, σαρώνει τους μισθούς και οδηγεί στην κόλαση τους εργαζόμενους.

Μας ανάγκασαν, εδώ και 10 χρόνια, να πληρώσουμε την κρίση τους. Τώρα έρχονται, για άλλη μια φορά να φορτώσουν στις πλάτες μας και την ανάπτυξή τους.

Η Ανάπτυξη τους τσακίζει την ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που είχαμε, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, κερδήθηκαν με πολλούς σκληρούς αγώνες και θυσίες.

Έχουμε τη δύναμη οργανωμένα, συλλογικά και αγωνιστικά να τους εμποδίσουμε, να διεκδικήσουμε όσα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, με σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής, και σύγχρονα δικαιώματα.

Καλούμε τους Απόστρατους

Να κλιμακώσουμε τη δράση μας συμμετέχοντας στην νέα απεργιακή κινητοποίηση που έχουν κηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα, σ’ όλη τη χώρα και στην Αθήνα την

Τετάρτη 2 Οκτώβρη ώρα 10.30 στα Προπύλαια

 Να βροντοφωνάξουμε ότι δε δεχόμαστε να ζούνε τα παιδιά μας στην ανεργία, στην απληρωσιά. Δε δεχόμαστε οι οικογένειές μας να ζούνε σε εργασιακή και κοινωνική ανασφάλεια και συγχρόνως να βρίσκονται μπλεγμένες όλο και βαθύτερα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Απαιτούμε

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες
  • Καμιά αλλαγή νόμου που εμποδίζει την ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς
  • Καμιά εμπλοκή στους πολέμους και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ των ΗΠΑ. Να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Αμερικανονατοϊκές βάσεις

                                                                28/9/2019

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)