ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 37Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 14/5/2017

2017-05-11 23:21

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
https://www.ketha.gr/nea.html

ketha@ketha.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 37Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ δεν σταματούν να ανάβουν νέες εστίες πολέμου σ’ όλο τον κόσμο. Δεν ξεχνάμε τις στρατιωτικές  επεμβάσεις  στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη. Δεν ξεχνάμε την φασιστικό- εθνικιστική εκτροπή και τι ακολούθησε στην Ουκρανία. Δεν ξεχνάμε την τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο!

Σήμερα μαίνεται ο πόλεμος στη Συρία. Εκτός  από τις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ εμπλέκεται η Ρωσία, η Κίνα το Ιράν, Αραβικές χώρες και από κοντά και η Τουρκία διεκδικώντας μερίδιο από επερχόμενο πλιάτσικο. Ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι υπαρκτός. Στα Βαλκάνια υπάρχει  μεγάλη αστάθεια  και η σπίθα του πολέμου μπορεί ν’ ανάψει και να παρασύρει και τη χώρα μας.

Το ΝΑΤΟ με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών αλωνίζει το Αιγαίο, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης. Στο Αιγαίο το οποίο θεωρεί ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο χωρίς σύνορα, ενώ δηλώνει επίσημα ότι «το NATO δεν έχει άποψη για εδαφικά ζητήματα μεταξύ των συμμάχων του στην περιοχή του Αιγαίου ή οπουδήποτε αλλού» αβαντάροντας έτσι τις τουρκικές διεκδικήσεις στο επιχειρούμενο γκριζάρισμα του. Η λυκοσσυμαχία φθάνει ακόμη και στην ανοιχτή στήριξη των τουρκικών απαιτήσεων, όπως συνέβη πρόσφατα με  την ακύρωση της συμμετοχής της Λήμνου σε νατοϊκή άσκηση! Παράλληλα η ΕΕ νίπτει τας χείρας της στις τουρκικές προκλήσεις. Έτσι η Τουρκία αποθρασύνεται ακόμα περισσότερο από τη στάση των λυκοσυμμαχιών και κορυφώνει τις διεκδικήσεις της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Έφθασε να αμφισβητεί τη συνθήκη της Λοζάνης. Ο κίνδυνος πολεμικής ανάφλεξης μεγαλώνει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες,  συμμετέχει με στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και άλλο εξοπλισμό σε 13 πολεμικές αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εκτός συνόρων.   Στέλνονται δηλαδή στους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πολύ μακριά από τα χερσαία σύνορα της χώρας και το Αιγαίο, όπου προορίζονται να διαφυλάξουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Επιπλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, πρωτοτυπεί σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προτείνοντας και την ίδρυση νέων βάσεων, ενώ διατηρεί και επεκτείνει τις παλιές, τα στρατηγεία, παραχωρεί κάθε είδους υποδομή, θάλασσα και αέρα κυριολεκτικά γην και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές.

Οι πόλεμοι δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου φυσικού φαινομένου που  δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το αποτρέψουμε, όπως προσπαθούν να μας πείσουν αυτοί που τους προκαλούν και οι πρόθυμοι ακόλουθοί τους. Πίσω από κάθε πόλεμο βρίσκονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο χωρών, κυβερνήσεων με σκοπό την αρπαγή  και τον διαμοιρασμό των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς των υδρογονανθράκων και του εμπορίου γενικότερα. Η μοιρασιά της λείας!

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν επιτρέπει κανενός είδους εφησυχασμό.

Πριν 54 χρόνια ο Γρηγόρης Λαμπράκης με το παράδειγμά του μας έδειξε το δρόμο του αγώνα! Μας έμαθε ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες ενός αποφασισμένου Λαού. Στις 21 Απριλίου 1963 παρά την κυβερνητική απαγόρευση της πρώτης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, τις συλλήψεις και τους τραυματίες, αυτός με λίγους συνοδοιπόρους πορεύτηκε το δρόμο της Ειρήνης. Αυτό το δρόμο τον συνεχίζουμε και εμείς σήμερα.

Εμείς οι απόστρατοι στρατιωτικοί, που αποτελούμε την ΚΕΘΑ, δεν μπορούμε παρά να δώσουμε το αγωνιστικό μας παρόν, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της Ειρήνης. Σηκώνουμε κι εμείς τη σημαία του αγώνα, συνεχίζοντας να αποκαλύπτουμε ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, είναι που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά. Σηκώνουμε τη σημαία του αγώνα απέναντι στην ειρήνη τους με τα τσεκουρώματα αποδοχών, κοινωνικών και άλλων δικαιωμάτων, την ειρήνη τους με την ανεργία και την μετανάστευση των παιδιών μας. Την ειρήνη τους, της οποίας συνέχεια είναι και ο πόλεμος τους, αλλά με στρατιωτικά μέσα.

Εμείς οι απόστρατοι των ΕΔ που ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει πόλεμος και αναζητώντας την πραγματική Ειρήνη που θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού, συντονίζουμε το αγωνιστικό μας βήμα με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό, λαϊκό κίνημα και

Καλούμε τους αποστράτους

τόσο των Ενόπλων δυνάμεων όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας να πάρουν μέρος στην 37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει στην Αθήνα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), τιμώντας τον άξιο μαχητή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας,

την Κυριακή 14 Μαΐου

(8.00 Τύμβος Μαραθώνα - Τελετή Έναρξης, ακολουθούν κατά τόπους ενδιάμεσες στάσεις, 18.30 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Ομιλία, χαιρετισμοί, συναυλία)

 

Τους καλούμε να διατρανώσουμε ότι:

·       Αγωνιζόμαστε κατά του δηλητήριου της ξενοφοβίας του ρατσισμού της μισαλλοδοξίας που σπέρνει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής  Αυγής υψώνοντας έτσι τείχος για την απομόνωσης της.

·       Απαιτούμε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός σε αποστολές εκτός συνόρων.

·       Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και οι βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα.

·       Αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ

 

11/5/2017

 

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ