ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων

2018-01-06 10:13

 

Παραμονές εορτών συνάδελφος απόστρατος, με καρκινοπαθή σύζυγο και παιδιά φοιτητές, είδε να του κατάσχεται η σύνταξη από λογαριασμό τραπέζης που είχε δηλωθεί «ακατάσχετος»! Μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις της Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου, τόσο σε εφορεία όσο και προς την τράπεζα (Εθνική), κατάφερε να του δοθεί μόνο η μισή σύνταξη Ιανουαρίου μετά την πρωτοχρονιά!

Όπως είναι προφανές το ζήτημα δεν έληξε, αλλά πρόκειται να επαναληφθεί και τους επόμενους μήνες, όσο διατηρείται το καθεστώς των κατασχέσεων σε βάρος λαϊκών οικογενειών! Κατασχέσεις, για χρέη στα οποία οδηγήθηκαν εκατομμύρια συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, από την ανάλγητη πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση. Μια πολιτική που οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στις μέρες μας, με κατασχέσεις ήδη πετσοκομμένων συντάξεων και μισθών, με πλειστηριασμούς κατοικιών, με αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειες να φθάνουν σε απόγνωση.

Εμείς οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουμε χρέος, να σταθούμε δίπλα σε όλους αυτούς τους κατατρεγμένους, πολύ περισσότερο, που ανάμεσα τους βρίσκονται και συνάδελφοι απόστρατοι και εν ενεργεία στελέχη!

Συνάδελφοι, ο κατήφορος δεν πρόκειται να σταματήσει, παρά το κυβερνητικό ψέμα ότι δήθεν έρχεται «το τέλος των μνημονίων» ή τον μύθο της «δίκαιης ανάπτυξης». Τίποτα από αυτά δεν ισχύει! Εμείς πληρώνουμε την κρίση τους, εμείς θα πληρώσουμε και την όποια ανάπτυξή τους! Τις αμέσως επόμενες μέρες νέα μέτρα είναι έτοιμα να ανακοινωθούν, για να τα ακολουθήσουν αργότερα άλλα και πάει λέγοντας!

Οι απόστρατοι καλούμαστε να προσθέσουμε τη φωνή μας στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου έξω από την  Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής (Γαλατσίου & Καραϊσκάκη)

την Δευτέρα 8 /1/2018, ώρα 10.30

για να συμπαρασταθούμε στον συνάδελφο, να διαδηλώσουμε ενάντια στις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών και την συνολικότερη πολιτική που δημιουργεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα και να οργανώσουμε την δράση μας του επόμενου διαστήματος μπροστά στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε βάρος όλου του λαού.

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων

για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση