ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

Κ.ΑΠ.Α: Χαιρετίζουμε την ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία στις 7 Απρίλη 2020.

2020-04-06 23:05

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

(τηλ. 2103809848 - https://www.kapastynomikon.gr -  e-mail: k.ap.astynomikon@gmail.com)

 

Αθήνα, 6 Απρίλη 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε την ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία στις 7 Απρίλη 2020.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών εκφράζει το θαυμασμό και την εκτίμησή της στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που με ψυχικό μεγαλείο και αυταπάρνηση δίνει τιτάνιο αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού, ιδιαίτερα από στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Με προηγούμενες ανακοινώσεις είχαμε τονίσει τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα στην υγεία και δεν είναι άλλα από την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, τη θυσία των αναγκών του λαού στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους, επισημαίναμε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που υπηρετούν τις στρατηγικές του κεφαλαίου και ζητήσαμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των υγειονομικών.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας  και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ που οργανώνει ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία την Τρίτη 7 Απρίλη 2020. Η δράση αυτή αφορά όλο τον ελληνικό λαό, γιατί οι θέσεις και τα αιτήματα που προβάλλει δίνουν προοπτική λύσης στο πρώτιστο ζήτημα που είναι η αντιμετώπιση της σημερινής υγειονομικής κατάστασης στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι όλοι οι απόστρατοι, όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να υποστηρίξει τους στόχους της ΟΕΝΓΕ ώστε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή απαίτηση και διεκδίκηση για την υλοποίηση των αιτημάτων των γιατρών και των νοσηλευτών.

Όλοι μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές να απαιτήσουμε, εδώ και τώρα:

  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ