ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

Κ.ΑΠ.Α: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους για τη μέρα δράσης της 28 Απρίλη

2020-04-27 21:18

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

(τηλ. 2103809848 - http://www.kapastynomikon.gre-mail: k.ap.astynomikon@gmail.com)

 

Αθήνα, 27 Απρίλη 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους για τη μέρα δράσης της 28 Απρίλη.

Η 28 Απρίλη έχει οριστεί ως μέρα δράσης των εργαζομένων της χώρας, προκειμένου να προβληθούν τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές και εργοδοτικές τακτικές, με αφορμή και την επιδημία του κορονοϊού. Πρόκειται για τη συνέχεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές στις 7 Απρίλη για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αφορούν την υγεία του λαού ενώ δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό, καθώς και της κινητοποίησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Απρίλη από τους εργαζόμενους στις υπεραγορές και το λιανικό εμπόριο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και μέτρα προστασίας της υγείας τους στους χώρους εργασίας τους.

Πρόκειται για τη συντονισμένη διαμαρτυρία και αντίδραση εκατοντάδων συνδικάτων και σωματείων των εργαζομένων της χώρας, που γνωρίζουν από την εμπειρία του εργατικού κινήματος, ότι τα δήθεν προσωρινά μέτρα για την περίοδο του κορονοϊού ήρθαν για να μείνουν. Γνωρίζουν ότι η επόμενη μέρα, με την εξελισσόμενη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. σε συνέχεια της αντίστοιχης πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ανεργία, συμπίεση των μισθών, γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, εξ’ αποστάσεως ημιαπασχόληση, καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης. Γνωρίζουν ότι για να διαφυλαχτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, στον τουρισμό, τον επισιτισμό και σε άλλους τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας, τα βάρη θα κληθεί να τα σηκώσει και πάλι ο λαός.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και όλοι οι συνταξιούχοι, αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. που τώρα μοιράζει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματίες με διάφορες προφάσεις, που τους έχει απαλλάξει από κάθε εισφορά προς το κράτος, θα στραφεί και ενάντια στους συνταξιούχους, στα συνήθη υποζύγια. Εξάλλου, τόσο η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια διατριβές για να βρίσκουν τρόπους να μειώνουν το εξαθλιωμένο εισόδημα των συνταξιούχων, όπως και των εργαζόμενων. Έχουν περγαμηνές στην εκμετάλλευση των οικονομικών κρίσεων, όπως και της πανδημίας του κορονοϊού, υπέρ του κεφαλαίου, για να εργάζονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι υγειονομικοί, οι υπάλληλοι των υπεραγορών, οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο και σε άλλους τομείς της οικονομίας, με ελάχιστες απολαβές, χωρίς υπερωρίες, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και προστασία της υγείας. Για τους συνταξιούχους η καρμανιόλα της προσωπικής διαφοράς κρέμεται πάντοτε πάνω από τα κεφάλια τους.

Η δράση των εργαζόμενων στις 28 Απρίλη αποτελεί αγώνα για όλο το εργατικό κίνημα, τους συνταξιούχους, το λαό. Γι’ αυτό, όπως τονίσαμε και στις ανακοινώσεις μας στις αντίστοιχες ημέρες δράσης των υγειονομικών και των εργαζόμενων στις υπεραγορές, μένοντας σπίτια μας ως ηλικιωμένοι απόστρατοι, δυναμώνουμε τη φωνή μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που οργανώνουν τη μέρα δράσης στις 28 Απρίλη. Στηρίζουμε τα αιτήματα του δίκαιου αγώνα τους ιδιαίτερα για την παροχή μέτρων προστασίας της υγείας τους στις συνθήκες της πανδημίας και διασφάλισης των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης που στοχεύει στην αφαίμαξη των λαϊκών δικαιωμάτων και στην καταστολή του λαϊκού κινήματος για να μη θιγούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να καταργηθούν τα αντεργατικά μέτρα και τα μέτρα καταστολής που πάρθηκαν με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα υγείας και το εισόδημα των εργαζομένων. Η απάντηση όλου του λαού, απόστρατων, συνταξιούχων και εργαζόμενων, πρέπει να είναι η ενότητα, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ