ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

Η μαύρη επέτειος των 50 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας.

2017-04-20 20:35

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
Για την Υπεράσπιση του Δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση.

(http://protovoyliaapostraton.webnode.com  -   protovoyliaapostraton@gmail.com)

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η μαύρη επέτειος των 50 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας.

 

Πενήντα χρόνια μετά την επιβολή της επτάχρονης δικτατορίας, τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, την αυταπάρνηση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα και ιδιαίτερα των νέων που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν,  τους  αγώνες του λαού μας για λευτεριά και δημοκρατία στη χώρα μας. Τιμούμε τους συναδέλφους μας, τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας  που σήκωσαν το ανάστημά τους εναντίον της χούντας, βασανίστηκαν, διώχτηκαν και αποτάχτηκαν συμβάλλοντας και αυτοί στην συνολικότερη αντίσταση του λαού μας κατά της δικτατορίας. Θεωρούμε εξαιρετική τιμή ότι τέτοιοι αξιωματικοί λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους και τους κοινωνικούς αγώνες της Πρωτοβουλίας Αποστράτων.

Είναι γεγονός ότι το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967 δεν απαντήθηκε με άμεση συλλογική αντίδραση του λαού μας, γεγονός που οφείλεται και στις χιλιάδες συλλήψεις που έγιναν με την εκδήλωσή του, καθώς και στο καθεστώς της αναιμικής δημοκρατίας που είχε επικρατήσει στη χώρα μας μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου. Αυτό όμως ποτέ  δεν σήμαινε ανοχή ή πολύ περισσότερο συναίνεση στη χούντα.  Ο  λαός με πρωτοπόρα τη νεολαία, από την παθητικότητα  πέρασε σταδιακά στην αντίδραση προς τη χούντα που κορυφώθηκε με τη μαζική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δεν ξεχνάμε  ότι ως κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους (Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας)  στήριξαν τη χούντα, με την επιβολή και εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου, τα έκτακτα στρατοδικεία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους χώρους εξορίας  για την πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, την απαγόρευση συγκεντρώσεων, την απαγόρευση της λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων και των οργανώσεων του μαζικού κινήματος, τη λογοκρισία του τύπου, το φακέλωμα, τους χαφιέδες, τη βία, τις συλλήψεις και τα βασανιστήρια, τις μαζικές εκκαθαρίσεις των δημοκρατικών αξιωματικών και αστυνομικών.

Δεν ξεχνάμε τις συνέπειες της δικτατορίας για το λαό, τη χώρα μας, τον ελληνισμό γενικότερα. Δεν ξεχνάμε ότι η χούντα με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο, υπηρέτησε, πέραν από τα ντόπια μεγάλα συμφέροντα, τους σχεδιασμούς των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με αποτέλεσμα την παράδοση της Κύπρου στις ορδές του Τουρκικού Αττίλα, ύστερα από το προδοτικό πραξικόπημα που επέφερε και την κατάρρευσή της.

Από τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967 επιβάλλεται να αντλήσουμε πολλαπλά διδάγματα για το ρόλο και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και στις σημερινές συνθήκες. Ελληνικές δυνάμεις εμπλέκονται στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε.  έξω από τα σύνορα της χώρας μας, ενώ  το ΝΑΤΟ αρμενίζει στο Αιγαίο και αποδέχεται το γκριζάρισμα περιοχών του, ενθαρρύνοντας την Τουρκική επιθετικότητα. Τα Σώματα Ασφαλείας υλοποιούν τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. για το νέο δόγμα ασφάλειας, με πρόσχημα την τρομοκρατία των τζιχαντιστών και τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, που ουσιαστικά στρέφεται κατά του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας. Η εγκληματική φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή μολύνει με το δημαγωγικό της λόγο το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας υπερασπιζόμενη τους πραξικοπηματίες και παρουσιάζοντας την περίοδο της χούντας ως εποχή ανάπτυξης.

Γι’ όλα αυτά πρέπει κι εμείς οι απόστρατοι να αντιδράσουμε με την επιλογή μας να σταθούμε στο πλευρό του λαού και να αγωνιστούμε μαζί του για την προάσπιση των κοινών μας συμφερόντων και της χώρα μας. 

Αθήνα, 20 Απρίλη 2017

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ