ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

Εκδήλωση μνήμης για τον Αντώνη Κακαρά

2016-10-04 08:09

Την Κυριακή 2/10, η οικογένεια του εκλιπόντος αντιστασιακού αγωνιστή Αντώνη Κακαρά, συγγραφέα και απόστρατου αρχιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, παρέθεσε καφέ στη μνήμη του σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας.

Την εκδήλωση μνήμης άνοιξε ο αδελφός του, Γιάννης Κακαράς, καθηγητής στο ΤΕΙ Λάρισας. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν, εκθέτοντας πλευρές της προσωπικότητας και της δράσης του, εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), ο συνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης, εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ ο πρόεδρός της και βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, ο Νίκος Τριανταφύλλου, πρώην πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-1974, ο λογοτέχνης Γιάννης Παπαοικονόμου και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967-1974, καθώς και άλλα μέλη του ΔΣ του ΣΦΕΑ.

Παραβρέθηκαν, ακόμα, ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος ε.α. ΠΝ εκ μέρους του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών ΠΝ, μέλη της Πρωτοβουλίας Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση και μεγάλος αριθμός συναδέλφων φίλων και συγγενών.