ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 4/2/2016

2016-02-05 07:09

Μετά από κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση», της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ) και της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), καθώς και άλλων φορέων αποστράτων, συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς την πλατεία Συντάγματος.

Την συγκέντρωση πλαισίωναν τα πανό της «Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση», της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ) και της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) καθώς και πλακάτ  με τα συνθήματα:

·       «Μαζί με το Λαό για να αποσυρθεί το σχέδιο καρμανιόλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό» και

·       «Κοινωνική ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια – Να πληρώσει το κράτος. Μαζί με το Λαό να τους σταματήσουμε»

Καθοδόν προς το Σύνταγμα με επικεφαλής το πανό της Πρωτοβουλίας, τον παλμό έδιναν συνθήματα όπως: «Οι απόστρατοι παλεύουν μαζί με τον λαό ενάντια στη φτώχια και τον αποκλεισμό», και «διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»!

Στην συγκέντρωση των αποστράτων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), καθώς και εν ενεργεία στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ).

Σαν Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, συμμετείχαμε και διαδηλώσαμε μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, μαζί με όλο το λαό:

  • Διότι είμαστε ριζικά αντίθετοι με την τακτική να διαδηλώνουν οι απόστρατοι συνάδελφοι ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λαό. Έχουμε κοινά προβλήματα και στο πλάι του λαού μας πρέπει να αντιπαλέψουμε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
  • Απαντάμε έμπρακτα στις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων μαζί και στη σημερινή, για το μύθο της εξαίρεσης που όλα τα χρόνια καλλιέργησαν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με σκοπό την περιχαράκωσή μας από τον υπόλοιπο αγωνιζόμενο λαό.

Καλούμε τους απόστρατους συναδέλφους να πάρουν μέρος ακόμη πιο μαζικά στην συγκέντρωση των εν ενεργεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας στην πλατεία Κολοκοτρώνη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 16.00.

4/2/2016

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμίας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής