ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

ΑΝΕΑΕΔ: Κάλεσμα για συμμετοχή των αποστράτων στα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

2020-07-09 12:42
                                                                                                    Αρ. πρωτ: 15/2020
 
                                                                         Αθήνα, 7  Ιουλίου          2020
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Νο   07/2020
 
 
 
   Η Κυβέρνηση μέρα μέρα, ώρα ώρα προχωράει με ακρίβεια στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για την εγκατάσταση μιας νέας πραγματικότητας και όχι μιας νέας κανονικότητας που έλεγε λίγο πριν άρει τα μέτρα της καραντίνας για τον κορωνοϊό.
Μιας πραγματικότητας σε όφελος των λίγων και «ισχυρών» και σε βάρος των πολλών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων.
Μιας πραγματικότητας ζοφερής για τον Ελληνικό Λαό.  
Την υλοποίηση του σχεδίου που είχε αρχίσει με την κατάθεση και ψήφιση νόμων όπως τον αντισοσιαλιστικό διευκόλυνε κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πανδημία.
Στις αλλεπάλληλες πολυσέλιδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση φρόντισε να περιλαμβάνονται πληθώρα άρθρων που άλλαζαν εργασιακές σχέσεις  και τα εργασιακά δικαιώματα, ισχυροποιούν και θωρακίζουν όλους τους αντεργατικούς, αντικοινωνικούς, αντιασφαλιστικούς  μνημονιακούς νόμους.
Η κυβέρνηση πιστή στους σχεδιασμούς της, απόλυτα υπάκουει στα κελεύσματα των δανειστών και του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, έχοντας γνώση του δυσοίωνου άμεσου μέλλοντος και φοβούμενη τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού επιχειρεί αυτό που προσπάθησαν με διάφορους τρόπους οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας και όχι μόνο δηλαδή εάν όχι να εξαλείψει τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις του λαού.
Η κατάθεση αυτού του αντισυνταγματικού, όπως χαρακτηρίζεται από σχεδόν την πλειοψηφία του νομικού κόσμου της χώρας και   χουντικής έμπνευσης και νομοσχεδίου με το οποίο περιορίζετε η άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθε και τη διενέργεια δημόσιων συναθροίσεων δεν αποβλέπει όπως ψευδώς υποστηρίζει η κυβέρνηση στην προστασία της περιουσίας, της οικονομίας, των συγκοινωνιών  και της ελεύθερης και απρόσκοπτης  μετακίνησης των πολιτών αφού αυτά εξασφαλίζονται από την ύπαρξη πληθώρας νόμων.
Ο ένας και μοναδικός λόγος είναι η φίμωση του Λαού.
Οι εμπνευστές αυτού του νομοσχεδίου ξέρουν πολύ καλά ότι μια δημόσια συνάθροιση (ακόμα και μικρή) μπορεί να αποτελέσει την πυρήνα για την ανατροπή σχεδιασμών και αποφάσεων  και γι αυτό προσπαθούν διαχρονικά με κάθε τρόπο να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν τις δημόσιες συναθροίσεις. 
Οι κυβερνώντες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η λαϊκή αντίθεση στις πολιτικές αδιέξοδης βίαιης λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, κατάργησης εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, υποβάθμισης των παροχών υγείας πρόνοιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μη προστασίας από την αυθαιρεσία δεν μπορεί να φιμωθεί.
Συνάδελφοι
Στη ζωή μας μάθαμε να αγωνιζόμαστε και έτσι πορευτήκαμε και εξακολουθούμε να πορευόμαστε   
Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
Ø  Καταδικάζει την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει για ψήφιση αυτό το αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό σχέδιο νόμου που σκοπό έχει την απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας και απαιτεί την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.
Ø  Καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους φορείς που εκπροσωπούν τους εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συμπορευόμενοι με τα δεκάδες Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, Συλλόγους Εργαζομένων και Συνταξιούχων
να συμμετέχουν την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις κινητοποιήσεις
απαιτώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου
 
 Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
                                                                                     Ο Πρόεδρος
 
                                                                                   Γιώργος Ροΐδης