ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΕΘΑ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

2019-02-14 15:38

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
https://www.ketha.gr

ketha@ketha.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σαν το καλύτερο βαποράκι των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή ,σε συνέχεια των προκατόχων της, υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των μονοπωλίων που εκπροσωπούν οι ΗΠΑ και ΕΕ, προωθώντας χωρίς ενδοιασμούς τα δολοφονικά τους σχέδια.

Με  ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας, στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύεται σε βάση υποδοχής και προώθησης στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ και μετατρέπεται σε  μόνιμο αμερικανοΝΑΤΟικό προγεφύρωμα.

Σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί συνεχώς κλιμακώνονται επικίνδυνα ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, δεν χωράει κανένας  εφησυχασμός.

Αντιθέτως, το λιγότερο που θα πρέπει να προκαλεί σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, είναι  ανησυχία και προβληματισμό για τη «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» που μας υπόσχονται.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα συμπαρατάσσεται με το Αντιιμπεριαλιστικό  Φιλειρηνικό κίνημα και  με όσους αγωνίζονται για να μην μετατραπεί η χώρας μας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Καλεί τους απόστρατους να αφουγκραστούν και να συμπορευτούν μαζί με το λαό και τη νεολαία για την υπεράσπιση της Ειρήνης ,της κυριαρχίας ,των δικαιωμάτων και της ευημερίας του Ελληνικού λαού.

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από την εμπλοκή στους ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Καταδικάζουμε την μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε νέο  ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών όπως και όλα τα άλλα λιμάνια και τις υποδομές της χώρας.

  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Έξω το ΝΑΤΟ απ’ τα Βαλκάνια και το Αιγαίο.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι αποστολές των Ενόπλων μας Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

 

14/2/2019

 

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ