ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

Ανακοίνωση της ΚΕΘΑ για την 28η Οκτωβρίου

2017-10-28 13:20

 

Ως απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, τιμάμε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού -και όχι του δικτάτορα Μεταξά- ενάντια στο φασίστα εισβολέα. Τιμάμε τους νεκρούς του αγώνα του στρατού και του λαού μας στο μέτωπο και στα μετόπισθεν. Τιμάμε τους πατριώτες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που έδωσαν την ψυχή τους στο πεδίο της μάχης και δεν υπάκουσαν στις εντολές της ηττοπαθούς φασιστικής κυβέρνησης Μεταξά, για υποχώρηση από τα σύνορα και άμυνα νοτιότερα. Τιμάμε όλους αυτούς, που μαζί με τα παιδιά του ελληνικού λαού πολέμησαν απέναντι σε έναν υπέρτερο εχθρό και τον έτρεψαν σε φυγή! Τιμάμε αυτούς που επέλεξαν να μην υπακούσουν στο γενικό «ρεύμα» να φύγουν για την Μέση Ανατολή, αλλά έμειναν στο τόπο τους να πολεμήσουν τον κατακτητή, εκφράζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό τους! Τιμάμε τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού, αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα τους ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ταυτόχρονα και ημέρα έμπνευσης και γνώσης. Πρώτα απ’ όλα δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ότι οι ιδέες του φασισμού και του ναζισμού είναι που καθοδήγησαν τις σιδηρόφρακτες ορδές του άξονα να αιματοκυλήσουν τον κόσμο ολόκληρο και την Ελλάδα. Μάλιστα, οι ιδεολογίες αυτές επικράτησαν στις χώρες τους με κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Στις μέρες μας έχουμε επίσης εκλογική άνοδο φασιστικών – ναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, πλην όμως κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για εγκληματικές οργανώσεις και ιδεολογίες σαν αυτές.

Ο Β' παγκόσμιος πόλεμος ήταν αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης του 1929 και των αντιθέσεων μεταξύ των τότε ιμπεριαλιστικών χωρών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι "ο πόλεμος αποτελεί την συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα" και αυτό έγινε και τότε.

Σήμερα επίσης οξύνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές με στόχο την αρπαγή του φυσικού πλούτου και το ξαναμοίρασμα των αγορών στους καπιταλιστικούς ομίλους, επομένως μπορεί οι ανταγωνισμοί αυτοί να μας οδηγήσουν ακόμη και σε νέους πολέμους. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος! Όμως οι στρατιωτικοί και ο λαός μας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στους πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής, στους οποίους μας εμπλέκουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Σήμερα η ΕΕ, κυβερνήσεις χωρών και κόμματα διαστρεβλώνουν την ιστορία του Β' παγκόσμιου πολέμου, προσπαθούν να μειώσουν την αντιφασιστική νίκη των λαών και εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό. Πρόκειται για επικίνδυνη, εκτός και από ανιστόρητη, προσπάθεια μέσα στις γενικότερες σημερινές συνθήκες.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας διδάσκει, να πούμε και σήμερα το δικό μας ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας που τα επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Και τότε, όπως και σήμερα, που όλα «τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» ο λαός ήταν στη γωνία. Όμως μια φούχτα πρωτοπόροι αντιφασίστες, αγωνιστές ξεκίνησαν τον αγώνα και σάλπισαν την αντίσταση στον εισβολέα, σε δύσκολες συνθήκες, με τριπλή κατοχή, έχοντας να αντιμετωπίσουν και την ηττοπάθεια, αλλά και τους συνεργάτες του κατακτητή. Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες μαχητές της αντίστασης, που γιγαντώθηκε στη συνέχεια, είναι φωτεινά παραδείγματα για την στάση μας σήμερα! Αυτή η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης να αποτελέσει φάρο ειδικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο λαός και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βάλουν στο περιθώριο τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή (ΧΑ), τους πολιτικούς απογόνους των «Τάγματων Ασφαλείας» και όσων συνεργάστηκαν με τους ξένους εισβολείς και αιματοκύλισαν τον ελληνικό λαό και κατέδιδαν αληθινούς πατριώτες μαχητές της αντίστασης. Αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη και τα ιδανικά του λαού, το αντιλαϊκό μένος και το μίσος της Χρυσής Αυγής απέναντι στην αντίσταση του λαού ενάντια στο φασισμό.

Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι στρατιωτικοί, που αισθάνονται και είναι αγνοί πατριώτες, έχουν καθήκον να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και να αντιμετωπίσουν τις ιδέες της Χρυσής Αυγής απομονώνοντας την. Το σημαντικό αυτό καθήκον είναι επιτακτικότερο σήμερα, που υπό συνθήκες άγριας εξαθλίωσης του λαού η ΧΑ βρίσκει την ευκαιρία να προωθήσει τις άκρως επικίνδυνες ιδέες και στόχους της. Ο άκρατος λαϊκισμός της και οι δήθεν πατριωτικές κορώνες της ετοιμάζουν το έδαφος, μέσω και της ψήφου, για τον εθνικοσοσιαλισμό, το φασισμό, το ναζισμό! Να μην το επιτρέψουμε!

 

Ας αντιτάξουμε λοιπόν κι εμείς σήμερα τα δικά μας ΟΧΙ:

·       ΟΧΙ στους ομοϊδεάτες των δωσίλογων και των κουκουλοφόρων που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές!

·       ΟΧΙ στη σημερινή πολιτική εξαθλίωσης του λαού στον οποίο κι εμείς οι στρατιωτικοί ανήκομε!

·       ΟΧΙ στους πολέμους τους, που υποχρεώνουν χιλιάδες πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο!

·       ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που αιματοκυλούν ξένους λαούς με την συμμετοχή της Ελλάδας!

·       ΟΧΙ στις ξένες βάσεις!

·       ΟΧΙ ο στρατός μας εκτός συνόρων!

 

 

 

27/10/2017

Η γραμματεία της Κίνησης για

την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)