ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

Ανακοίνωση της ΚΕΘΑ για τα 74 χρόνια απο το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι

2019-08-02 14:19

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)

Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678

www.ketha.gr/

e - mail: ketha@ketha.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

74 χρόνια από το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Φέτος συμπληρώνονται εβδομήντα τέσσερα χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ, με τις ρίψεις ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945).

Το πυρηνικό «μανιτάρι», που για πρώτη φορά σκόρπισε την καταστροφή και τον πυρηνικό όλεθρο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ για πολλές δεκαετίες τυράννησε χιλιάδες άλλους με τις συνέπειες της ραδιενέργειας, δεν επιβαλλόταν από καμία «στρατιωτική αναγκαιότητα». Ο Β’ Παγκόσμιος Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε ήδη τελειώσει!

Μ΄ αυτήν την εγκληματική ενέργεια (αλλά και την εκτεταμένη χρήση βομβών ναπάλμ που είχε προηγηθεί) οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές στην πραγματικότητα στόχευαν τους λαούς, τη Σοβιετική Ένωση και μια σειρά χώρες της Ευρώπης και της Ασίας που οικοδομούνταν ο σοσιαλισμός.

Σήμερα 74 χρόνια μετά, οι λαοί διανύουν μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη! Οξύνονται οι ανταγωνισμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με τη Ρωσία κυρίως και την Κίνα, για τον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων και των δρόμων μεταφοράς τους, όπως και γενικότερα του εμπορίου. Η επιθετικότητα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εντείνεται. Οι πολεμικοί εξοπλισμοί κλιμακώνονται. Τεράστια δύναμη πυρός συγκεντρώνεται στις γραμμές αντιπαράθεσης των αντίπαλων ιμπεριαλιστών. Πόλεμοι διεξάγονται και άλλοι ετοιμάζονται σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο.

Η «πυρηνική διπλωματία» που αναπτύσσεται, οξύνει τα πράγματα. Η όξυνση τροφοδοτείται ιδιαίτερα μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, αλλά και την απόσυρση τους από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Επίσης το νέο «πυρηνικό δόγμα» των ΗΠΑ προβλέπει την παραγωγή πυρηνικών όπλων χαμηλότερης ισχύος, ώστε να καταστεί εφικτή η χρησιμοποίησή τους σε περιφερειακές και άλλες συγκρούσεις. Ακόμα το ΝΑΤΟ ανοιχτά μιλά πλέον στις Συνόδους του για τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων, και μάλιστα για το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα» από πλευράς του, όπως επιβεβαιώθηκε από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλιος 2016). 

Μέσα σ΄ αυτό το γενικότερο περιβάλλον, βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας και του ελληνικού λαού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συντάχθηκε μαζί με τις ΗΠΑ, τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και τις άλλες πυρηνικές δυνάμεις, που καταψήφισαν τη συνθήκη απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων, στα Ηνωμένα Έθνη (Ιούλης 2017).

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω στα χνάρια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τις σχέσεις της Ελλάδας με τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό. Προωθεί την δεύτερη φάση του Στρατηγικού Διαλόγου που περιλαμβάνει και την αναβάθμιση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας». Συνεχίζεται η λειτουργία της βάσης στη Σούδα της Κρήτης που αποτελεί μεταξύ άλλων, ορμητήριο για αμερικανοΝΑΤΟικά σκάφη που μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Διατηρούνται νέες αμερικανικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στη Σύρο. Επίσης, μετά τις εργασίες εκσυγχρονισμού της, η βάση του Αράξου είναι έτοιμη να δεχτεί πυρηνικά όπλα. Τελικά, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί βατήρα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενώ συνεχίζεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές στο εξωτερικό, αδυνατίζοντας αντικειμενικά την άμυνα της χώρας και ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ διατηρούνται στα ύψη.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η τουρκική εισβολή - κατοχή της Κύπρου και προωθούνται σχέδια διχοτόμησης του νησιού, ώστε το νησί να προσδεθεί πιο σταθερά στο άρμα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, με μοντέλο την ΝΑΤΟϊκής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Μετά όλα τα παραπάνω, και με την ευκαιρία αυτή, διατρανώνουμε ότι είναι ένα τεράστιο ψέμα, αυτό που «αριστερές» και «δεξιές» κυβερνήσεις προσπαθούν να μας πείσουν, πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν δήθεν παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Κανένας εφησυχασμός! Η κατάσταση απαιτεί επαγρύπνηση!

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα με αφορμή την 74η επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος, τιμώντας τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών του πυρηνικού ολοκαυτώματος,

καλεί τους συνάδελφους σε κάθε γωνιά της χώρας,

να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης, που οργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την Τρίτη 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μ.μ. και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης σ’ όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα
  • Να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί από αποστολές - επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

2/8/2019

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ