ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

Ανακοίνωση της ΚΕΘΑ για τα 74 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

2019-05-07 21:24

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)

Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678

https://www.ketha.gr/nea.html

e - mail: ketha@ketha.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τα 74 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Η 9 Μάη 1945 είναι καταγεγραμμένη στην Ιστορία ως η ημέρα της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η μέρα της συντριβής του φασισμού, της Νίκης των λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού «Άξονα» Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας αλλά και των συμμάχων τους.  Ο Β παγκόσμιος Πόλεμος  [1939-1945] είχε ήδη διαρκέσει 2.194 ημέρες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 50. εκατομμύρια ανθρώπους.

Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζισμό –φασισμό.

Τιμάμε όσους βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και έζησαν τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Τιμάμε τη σημαντική συμβολή στη νικηφόρα έκβαση του πολέμου που είχαν τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα όλων των χωρών.

Στην Ελλάδα τιμάμε τον ηρωικό αγώνα του λαού μας, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και τις άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις που έδωσαν τα καλύτερα παιδιά τους  για τη λευτεριά από τους ναζί κατακτητές, για μια καλύτερη ζωή και όσους  έπεσαν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Τιμάμε τους εκατοντάδες στρατιωτικούς, χωροφύλακες και αστυνομικούς, που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Τη στιγμή που ο λαός  αγωνίζονταν ενάντια στην τριπλή κατοχή το παλάτι και οι αστοί πολιτικοί απολάμβαναν την ασφάλεια του Καΐρου και του Λονδίνου.

 Η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού στην Αντιφασιστική νίκη ηταν κορυφαία και συνέβαλε καθοριστικά στην ήττα  και τη συντριβή του ναζισμού-φασισμού, ο απίστευτος ηρωισμός εκατομμυρίων Σοβιετικών Πολιτών κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου με περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των λαών της Γης ως αθάνατη εποποιία.

 Ο Έρνεστ Χεμινγουέι αναφέρει «Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από ό, τι μπορεί ποτέ να πληρώσει»

Η Ιστορία αυτή, που γράφτηκε με το αίμα των λαών, σήμερα γίνεται προσπάθεια να «ξαναγραφτεί».

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλώντας και ασελγώντας τη μνήμη εκατομμυρίων θυμάτων του φασισμού, μετονόμασε την  Ημέρα Νίκης 9 Μάη 1945, σε ημέρα της Ευρώπης . Προσπαθούν με τούτη την παραχάραξη και αυθαιρεσία, να σβήσουν από τη μνήμη το συμβολισμό της ως μέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, της αντίστασης και πάλης κατά του φασισμού.

Να αποσιωπηθεί ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για το μοίρασμα των αγορών και με κύριο στόχο ενάντια στην ΕΣΣΔ.

Στην προσπάθεια  της παραχάραξης συμμετέχουν  όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ  και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , καθώς συγχέει σκόπιμα και ανιστόρητα την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με τη «Ημέρα της Ευρώπης». Ενώ παράλληλα  προσπαθεί να πείσει το λαό ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ είναι μονόδρομος.

Αποτελεί χρέος κάθε ανθρώπου καλής θέλησης, να αποκρούσει αποφασιστικά την παραχάραξη της Ιστορίας. Να αντιπαλέψει την προπαγάνδα της σύγχρονης και αντιδραστικής θεωρίας των δύο άκρων που εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό.

Στις μέρες μας οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί για το ξαναμοίρασμα των αγορών οξύνονται σε όλο τον κόσμο. Με επίκεντρο τις πηγές και τους δρόμους Ενέργειας- ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας- μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι εκδήλωσης ενός πιο γενικευμένου πολέμου, με την εμπλοκή και της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλες ευθύνες καθώς  έχει μετατρέψει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο για τους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς .Ενώ την ίδια στιγμή υποκριτικά ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα «σταθερότητας και ειρήνης»,.

Σήμερα ο αγώνας για την υπεράσπιση της κληρονομιάς που μας άφησε η αντιφασιστική νίκη δεν αφορά μόνο στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά συνδέετε  άμεσα με την καλλιέργεια αντιφασιστικής συνείδησης και στάσης.

Ο φασισμός, σε όποια έκδοση και μορφή αν εμφανίζετε,  ήταν είναι και θα είναι, ο θανάσιμος εχθρός της ειρήνης  και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης και ζωής.  Είναι γέννημα - θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι η μήτρα που γεννά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Στη χώρα μας εμφανίζεται μέσα από το εγκληματικό-ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, των πολιτικών απογόνων-δοσίλογων της κατοχής και συνεργατών των ναζί.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες και εκφράζουν το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό είναι αναγκαίο να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και να αντιταχθούν σε κάθε επιδίωξη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής να χύσουν το ρατσιστικό-φασιστικό τους δηλητήριο και να ενταθούν η καταστολή και ο αυταρχισμός ενάντια σε κάθε λαϊκή αγωνιστική εκδήλωση.

Γι' αυτό, πρέπει να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι για τα δεινά του πολέμου και να αντλούν πολύτιμα διδάγματα για αποτελεσματικό αγώνα ενάντια στις αιτίες  που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ώστε η ανάγκη των λαών για ειρήνη να γίνει πραγματικότητα.

Ξεκαθαρίζοντας ωστόσο  ότι οι ίδιοι που κλέβουν τον ιδρώτα των λαών σε συνθήκες ειρήνης, τον στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθεί για τα συμφέροντά τους.

Αυτή είναι η αμείλικτη ιστορική αλήθεια, ούτε την Ιστορία μπορείτε ν' αλλάξετε, ούτε τη λαϊκή μνήμη να σβήσετε.

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει όλους τους λαούς , και τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους.

Ζήτω η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

 

 

7/5/2019

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα