ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΝΕΑΕΔ για το πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο της 14/12/2019 στην Αθήνα

2019-12-13 20:58

 

ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων

Ενόπλων Δυνάμεων

Φειδίου 10, 5ος όροφος

10678 ΑΘΗΝΑ

Κιν. 6989 764 762

 

 

E-mail:  aneaed@gmail.com

Μέλος του EUROMIL

 

                                                                                Αρ. πρωτ.:            28 / 2019

                                                      Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου  2019

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Νο   15/2019

 

Η προσπάθεια ανάσχεσης του Νέου (;;;;)  Ασφαλιστικού συνεχίζεται.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)  με την ανακοίνωσή  με αριθ. 12/2019 της 29ης Νοεμβρίου είχε αναφερθεί στο υπό διαμόρφωση ασφαλιστικό νομοσχέδιο,  τις κυβερνητικές προθέσεις, την ιστορία των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων που έχουν κάνει ή έχουν προσπαθήσει να κάνουν όλες οι κυβερνήσεις από το 1989 μέχρι και σήμερα.

Από τότε μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Η ΑΝΕΑΕΔ από την ίδρυση της,  σταθερή στις αρχές και αξίες της, αδιάλειπτα και  αταλάντευτα βαδίζει στον δρόμο της προσπάθειας για την προάσπιση της αξιοπρέπειας αλλά και των κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών, εργατικών, ανθρώπινων  δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μετά από συνεχείς και δύσκολους αγώνες.

Ο μισθός, η σύνταξη, η δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια, η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι δώρα που κάποιος χάρισε, αλλά κατακτήσεις, που πληρώθηκαν και πληρώνονται ακριβά και κερδήθηκαν με θυσίες μέσα από αγώνες. 

Απόστρατοι αλλά όχι απόμαχοι, ενώνοντας τα αιτήματά μας με αυτά των υπολοίπων συνταξιούχων και εργαζομένων, αντιδράσαμε ενημερώνοντας συναδέλφους, μέλη και  φίλους της ΑΝΕΑΕΔ και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η ΑΝΕΑΕΔ :

  • Στάθηκε απέναντι σε κάθε προσπάθεια αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
  • Διακήρυξε δημόσια, υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει την συσπείρωση, ενότητα, συμπόρευση με ενώσεις, συλλόγους, φορείς των εν ενεργεία (ε.ε) και εν αποστρατεία (ε.α) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  με το κοινωνικό κίνημα και τις συνταξιουχικές οργανώσεις.
  • Έχει την ηθική ικανοποίηση ότι με τη συμμετοχή της στις αγωνιστικές προσπάθειες του κοινωνικού κινήματος και των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων συνέβαλε στη επιστροφή των κρατήσεων αλληλεγγύης των επικουρικών συντάξεων, στην μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς και αφορολόγητου, στην αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας κ.α αλλά και στην ανάδειξη πολλών προβλημάτων και αιτημάτων.  

Συνάδελφοι

Στη ζωή μας μάθαμε να αγωνιζόμαστε γι΄ αυτό, δεν μας ταιριάζουν η απογοήτευση, η μοιρολατρία, η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός και ο  συμβιβασμός.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)

καλεί :

τα μέλη, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να συμμετέχουν

το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου  2019 και ώρα 12:30

στο Πανελλαδικό Πανσυνταξιουχικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν

 στα Προπύλαια

οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία.

 

 

Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)

 

                                                                                             Ο Πρόεδρος

 

                                                                                   Γιώργος Ροΐδης