ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

Ανακοίνωση ΚΕΘΑ για το συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις

2020-01-28 19:12

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)

Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678

https://www.ketha.gr/nea.html

e - mail: ketha@ketha.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στον ίδιο  δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει προς επικύρωση στη Βουλή την επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το «Στρατηγικό Διάλογο» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις βάσεις και η ΝΔ τις κατοχυρώνει με νόμο.

 Η κατάπτυστη Συμφωνία παραχωρεί στους Αμερικανούς όσες βάσεις θέλουν όπου θέλουν και μετατρέπουν τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και στόχο.

Εντάσσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία των εγκληματικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, υπονομεύοντας την αποστολή τους.

Παραχωρούνται όλα τα στρατόπεδα, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, επεκτείνοντας το εύρος των δραστηριοτήτων τους σε όλη τη χώρα.   

Ποιο συγκεκριμένα:

  • παγιώνει τη χρήση στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Λάρισα για στάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών drones στην 110 ΠΜ
  • Τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο του Βόλου για τη μεταστάθμευση δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη 
  • Τη χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με προορισμό το «ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων» όπως το ονομάζουν με ασκήσεις στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της περικύκλωσης  της Ρωσίας και με τα μάτια στα Δαρδανέλια.
  • Ενισχύει, αναβαθμίζει και επεκτείνει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης της Σούδας στην Κρήτη, που διαχρονικά έχει χρησιμοποιηθεί για επεμβάσεις, με βομβαρδισμούς εναντίων των λαών της Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν Ιράκ Συρίας, Λιβύης.

Ενώ σε σταθερή βάση λειτουργεί ως αγκυροβόλιο αμερικανικών αεροπλανοφόρων, πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων, φορτωμένα με οπλικά συστήματα πρώτης γραμμής.

  • Η συμφωνία προβλέπει ακόμα και τη χρήση πολιτικών υποδομών όπως (αυτοκινητόδρομοι,  λιμάνια, κλπ) για τις εκάστοτε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές ανάγκες .Εξετάζεται  ακόμα και η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Άραξο.

Η στρατηγική του «καλού παιδιού» των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αποκαλύπτεται καθημερινά καθώς η κυβέρνηση βαθαίνει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, με την αποστολή στη Σαουδική Αραβία μιας ελληνικής συστοιχίας «Patriot» μαζί με το αντίστοιχο προσωπικό.

Η συμμετοχή μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού, στην δύναμη υποστήριξης του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ» στα Στενά του Ορμούζ και η προθυμία της κυβέρνησης για αποστολή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στη Λιβύη, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Εμείς στην ΚΕΘΑ διατρανώνουμε την αντίθεση μας στα σχέδια του ιμπεριαλισμού για αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής, προς όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε όλους τους απόστρατους να συμμετέχουν στα κατά τόπους συλλαλητήρια ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ για την ανανέωση, επέκταση και ενίσχυση της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις και:

Απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

Καλούμε στο  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ (Αμαλίας και Όθωνος)

             ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ         

 

28/1/2020

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα  (ΚΕΘΑ)