ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.ΑΠ.Α : Να μην επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

2021-05-16 09:53

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

(τηλ. 2103809848 - http://www.kapastynomikon.gre-mail: k.ap.astynomikon@gmail.com)

 

Αθήνα, 15 Μάη 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να μην επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο.  Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Την τελευταία περίοδο ο λαός μας βίωσε την πανδημία του κορονοϊού και τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, με τη φτώχεια και την ανέχεια που του επέβαλλαν οι αντιλαϊκές αποφάσεις των κυβερνήσεων, βίωσε τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Ιδιαίτερα η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. πατώντας πάνω στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα που κατεδάφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ, προωθεί ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, όπως η κατάργηση του 8ώρου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας.

Παράλληλα, η ντόπια πλουτοκρατία, ορεγόμενη ακόμη περισσότερα κέρδη, έχει εμπλέξει βαθιά με τις κυβερνήσεις της, τη χώρα και το λαό μας, στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Προσδοκώντας ενεργότερο ρόλο στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε και αναπτύσσοντας στενότερες σχέσεις με τους αμερικάνους φονιάδες και το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ , δεν διστάζει να παζαρεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ιδιαίτερα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία και να αναγνωρίζει τους ιμπεριαλιστές ως επιδιαιτητές.

Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό μας, αξιοποιώντας τη Συμφωνία με τις ΗΠΑ που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πατρίδα μας γέμισε αμερικανονατοϊκές βάσεις και οι υποδομές της παραδόθηκαν στα ξένα στρατεύματα για ασκήσεις  και επιχειρήσεις σε βάρος άλλων χωρών της ευρύτερης περιοχής. Όσο εντείνονται οι διενέξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την αρπαγή του πλούτου των λαών και ιδιαίτερα για τις πηγές ενέργειας και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς αγαθών, τόσο πολλαπλασιάζονται και οι κίνδυνοι για την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού μας.

Πάνω από την ασφάλεια και τα συμφέροντα του λαού μας, η κυβέρνηση βάζει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Ενώ ο λαός μας υποφέρει, η κυβέρνηση ξοδεύει πακτωλό χρημάτων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και συμμετέχει ενεργά στις Συνόδους του όπου σχεδιάζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις και τα νέα βάσανα για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Είναι ντροπή για τη χώρα μας η κυβέρνηση, να στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ενάντια στους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών συμμερίζεται απόλυτα την ανησυχία του λαού μας για την  παρουσία στη χώρα μας των φονιάδων των λαών, αμερικανών, νατοϊκών και ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Θεωρούμε ότι αυτή πρέπει να γίνει απόφαση αγώνα και δύναμη να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στην κατεύθυνση αυτή χαιρετίζουμε τις δράσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό που προγραμματίζει η ΕΕΔΥΕ και θεωρούμε αναγκαία τη συμμετοχή των φίλων της Κίνησης και όλων των αποστράτων στη συγκέντρωση που διοργανώνει  την Κυριακή 16 Μάη και ώρα 18.00 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην Πρεσβεία του Ισραήλ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης και στην πρεσβεία των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούμε για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτά.  Λαμβάνουμε τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Να μην επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος μπροστά στη δύναμη των λαών.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ