ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.ΑΠ.Α: Για τα αναδρομικά της περιόδου 11-6-2025 ως 12-5-2016

2020-10-24 12:23

Αναδρομικά: Η κυβέρνηση έγδαρε τους απόστρατους.

Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά σημειώματα για τα αναδρομικά (επιστροφή μειώσεων συντάξεων) για την περίοδο από 11-6-2025 ως 12-5-2016 (έκδοση του επαίσχυντου νόμου “Κατρούγκαλου”). Τα αναδρομικά είναι βέβαια κουτσουρεμένα και αφορούν μόνον τις επιστροφές μειώσεων στις κύριες συντάξεις και όχι στις επικουρικές και τα δώρα. Ουσιαστικά αφορούν τις κρατήσεις με βάση τον αντισυνταγματικό Ν. 4093/2012. Στα αναλυτικά σημειώματα γίνεται μάλιστα διαχωρισμός των επιστροφών για την περίοδο 11-6-2015 ως 31-12-2015 και για την περίοδο από 1-1-2016 ως 12-5-2016, προφανώς με σκοπό να ακολουθήσει και η φορολόγησή τους ως εισόδημα για κάθε έτος. Στην παρούσα φάση από τα αναλυτικά σημειώματα προκύπτουν άμεσες κρατήσεις ύψους 6% ως “εισφορά υγειονομικής περίθαλψης”.
Τα αναδρομικά στους απόστρατους και τους συνταξιούχους του δημοσίου γενικότερα, επιστρέφονται- στο βαθμό που επιστρέφονται- κουτσουρεμένα, με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Αποδεικνύεται έτσι ότι οι αγώνες των συνταξιούχων και των αποστράτων που είχαν συμπαραταχθεί μαζί τους, στις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, φέρουν αποτελέσματα. Δεν χρειάστηκε η παρέμβαση και οι διαδικασίες που πρότειναν τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία που αποζυμούν τους απόστρατους και τους συνταξιούχους για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό. Ελπίζουμε την πραγματικότητα αυτή να την αντιληφθούν οι καλόπιστες διοικήσεις των θεσμικών ομοσπονδιών και ενώσεων αποστράτων που είχαν κατευθύνει χιλιάδες απόστρατους αποκλειστικά στο δρόμο των νομικών διεκδικήσεων, παραβλέποντας ή και απαξιώνοντας το δρόμο του μαζικού συλλογικού αγώνα.Οι συνάδελφοι απόστρατοι ας προβληματιστούν και ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, μαζί με άλλες Κινήσεις και Ενώσεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, μαζί με τους συνταξιούχους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Καταγγέλλουμε την κυβερνητική στάση στο ζήτημα της κατακρεούργησης των αναδρομικών που δικαιούμαστε. Τίποτε από όσα μας αφαιρέθηκαν δεν ξεχνάμε και τίποτε δεν παραγράφουμε.
                                                                                                              Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών