ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝprotovoyliaapostraton@gmail.com

25η Μαρτίου - Προβληματισμοί για το σήμερα

2017-03-25 08:40

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πολλά να διδάξει. Είναι μια ακόμη ευκαιρία προβληματισμού, για όλους και ειδικά τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Φέτος για μια ακόμη φορά θα ακουστούν διθύραμβοι και παραινέσεις για «εθνική ομοψυχία», ή ότι «οι Έλληνες ενωμένοι μεγαλουργούν»! Μήπως όμως υπήρχε «εθνική ομοψυχία» το 1821 ή μήπως υπάρχει σήμερα; Είναι ευκαιρία να σκεφτούμε πόσοι και ποιοι μιλούσαν τότε για πατρίδα, πατριωτισμό, ελευθερία, τι εννοούσαν και ποια ήταν η στάση τους απέναντι στην επανάσταση και το λαό που υπέφερε. Συσκοτίζεται, ότι οι προύχοντες, οι κοτζαμπάσηδες, αλλά και ο υψηλόβαθμος κλήρος συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση στους εξεγερμένους, καλλιεργούσαν τη μοιρολατρία, τρομοκρατούσαν το λαό ότι ο ξεσηκωμός του θα είναι μάταιος και θα τον οδηγήσει στην καταστροφή. Όλοι αυτοί που σίγουρα περνούσαν για μεγάλοι πατριώτες, είχαν δρομολογήσει κατά ένα τρόπο τη σχέση τους με το Οθωμανικό κράτος που εξασφάλιζε τα συμφέροντα τους.  Στις μέρες μας έχουμε μια από τα ίδια για το φτωχό λαό, που όπως πάντα πληρώνει το μάρμαρο (ανεργία, κακοπληρωμένη δουλειά από νύχτα σε νύχτα, βαριά φορολογία, τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, αλλεπάλληλες μειώσεις κοινωνικών παροχών κλπ), έτσι όπως ακριβώς απαιτούν τα συμφέροντα βιομήχανων, εφοπλιστών, τραπεζιτών και μη ξεχνάμε με την επιμέλεια της ΕΕ και άλλων οργανισμών. Για ποια «ομοψυχία» μιλάνε; Μπορεί να υπάρξει ομοψυχία ανάμεσα σ’ αυτόν με τα ψίχουλα και αυτόν με τον μεγάλο πλούτο;

Το 1821 όμως ο λαός ξεσηκώθηκε κατά του πανίσχυρου Σουλτάνου, κερδίζοντας με τις θυσίες του την ελευθερία του από ένα καταπιεστικό καθεστώς και τους βολεμένους – συμβιβασμένους ομοεθνείς του! Έτσι λοιπόν, ας έχουμε και σήμερα κατά νου ότι ένας λαός, που έχει το δίκιο με το μέρος του και έχει αποφασίσει να το διεκδικήσει, μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν ανίκητοι. Όπως το 1821 οι επαναστατημένοι Έλληνες απέρριψαν τις απειλές και συγκρούστηκαν με το καθεστώς, έτσι και σήμερα ο ελληνικός λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς κομμάτων, κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την οργάνωση και τις συμμαχίες του να επιβάλει τα δικά του συμφέροντα, αποδεσμεύοντας τη χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

 

Όχι στην ηττοπάθεια και την μοιρολατρία! Αγώνας με οργάνωση και σε συμμαχία  όλοι: εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες! Εδώ, μαζί με το λαό, είναι και η θέση των στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων, εν ενεργεία και αποστράτων. Οι πρώτοι ας ενώσουν τις δυνάμεις τους με την συμμετοχή τους στις αντίστοιχες Περιφερειακές ενώσεις. Οι απόστρατοι να γυρίσουν την πλάτη τους στις συμβιβασμένες ηγεσίες των Ενώσεων Αποστράτων, που … «εποπτεύονται» από τον υπουργό εθνικής άμυνας! Όλοι μαζί να απομονώσουν την ναζιστική Χρυσή αυγή, απ’ όπου και με όποιο προσωπείο εμφανίζεται η ίδια και οι ιδέες της!

 

Στις σημερινές συνθήκες, που η μια τουρκική πρόκληση διαδέχεται την άλλη, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ενώ η ΕΕ και το ΝΑΤΟ σφυρίζουν αδιάφορα, ο λαός θα πρέπει να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την ελευθερία του και τα σύνορα της χώρας! Παράλληλα θα πρέπει και να αποτινάξει από πάνω του το ζυγό των υποτιθέμενων συμμαχιών του (ΝΑΤΟ – ΕΕ), που καμιά εξασφάλιση των συνόρων της πατρίδας δεν παρέχουν, ενώ μαζί τους πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας σε ένα γενικότερο πόλεμο, για συμφέροντα ξένα προς τον Ελληνικό λαό!

24/3/2017

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ