ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

Η παράσταση & πορεία διαμαρτυρίας απέναντι στη λαιμητόμο του νέου ασφαλιστικού

2016-01-09 13:18

Στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας για παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την 8/1/2915, ανταποκρίθηκαν πολλοί συνάδελφοι απόστρατοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Παρά την σύντομη προειδοποίηση – αναγγελία της κινητοποίησης, σημαντικός αριθμός συνταξιούχων και εργαζόμενων συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το Σύνταγμα και την Ηρώδου Αττικού. Διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, που δεν είναι παρά λαιμητόμος για σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους.

Για άλλη μια φορά το μάρμαρο θα πληρώσουμε οι ίδιοι. Οι τράπεζες για παράδειγμα ανακεφαλαιοποιούνται, αλλά όχι τα ταμεία. Την «διάσωση» των ασφαλιστικών ταμείων θα πληρώσουν, όπως πάντα, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, άσχετα ότι τα αποθεματικά τους, δηλαδή ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζόμενων, έγιναν θαλασσοδάνεια, παίχτηκαν στο χρηματιστήριο, κουρεύτηκαν από το PSI. Οι μεγαλοεργοδότες έχοντας κερδίσει μέχρι σήμερα, ελαστικά ωράρια, απολύσεις, έχοντας κερδίσει τόσα και τόσα άλλα για την … δική τους ανάπτυξη, συμφώνησαν, για τα μάτια του κόσμου, να δώσουν πίσω ένα ψίχουλο από τις εισφοροαπαλλαγές που έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα.

Το δίκιο απέναντι στην διαχρονική κοροϊδία και η συνειδητοποίηση ότι ο χαμένος κάθε φορά είναι από την ίδια πλευρά, έχει γίνει θυμός! Ο θυμός έχει γίνει αγωνιστικότητα! Την Παρασκευή το μεσημέρι η αγωνιστική διάθεση του ενός ενώθηκε με την αγωνιστικότητα του διπλανού, έγινε δύναμη, έγινε ποτάμι! Δεν το σταμάτησαν ούτε οι κλούβες, ούτε οι χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τα χημικά, ούτε τα κλομπ των δυνάμεων καταστολής!

Μαζί και απόστρατοι των ΕΔ & ΣΑ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας!

Αγώνας με αγωνιστικότητα και ενότητα δυνάμεων όχι για να διαπραγματευτούμε ένα ξεροκόμματο περισσότερο από τον διπλανό.

Αγώνας για τις ανάγκες όλων μας: των παιδιών των εγγονιών, των συγγενών και φίλων! Του λαού που είναι πάντα ο ριγμένος!

Όλοι σε ετοιμότητα αγώνα

Όλοι στον αγώνα για όσο κρατάει η επίθεση που δεχόμαστε και μέχρι να πάρουμε πίσω τα χαμένα.

 

9/1/2016

Γιάννης Ντουνιαδάκης