ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

2015-12-12 22:59

 

Χτες έβλεπα στην TV  αεροπλάνα που έριχναν βόμβες στην Συρία, μετά τον Τσακαλώτο, μετά τον Αλεξιάδη και στο καπάκι τον Άδωνη. Είναι ή δεν είναι για σκληρά νεύρα όλο αυτό το  υπερθέαμα;  Είναι σαν να παρακολουθεί κανείς ένα έργο τρόμου κι ενώ θέλει να φύγει στην μέση κάθεται  να δει  το τέλος καθηλωμένος γιατί σκέφτεται το γαμημένο εισιτήριο που έχει πληρώσει στην ΕΡΤ.

Μπορεί να παίρνω  τα ηρεμιστικά μου πριν την ανοίξω αλλά έτσι και μου πάρουν την TV  όμως θα γίνει χαμός.

Θανάση σου παίρνουν  κάθε μέρα την ζωή που κάθεσαι με τις ώρες και τους βλέπεις μου φωνάζει κάθε τόσο ο φίλος μου ο Βαγγελάκης.

Απόστρατος κι αυτός.

Καλός άνθρωπος ο Βαγγελάκης αλλά λίγο …αντικυβερνητικός μου φαίνεται.

Ήρθε χτες επίσκεψη.

Τι πίνεις να κεράσω Βαγγελάκη;  Αντιβίωση μου λέει. Μεγάλος άνθρωπος ξεκάλτσωτος τι περιμένεις.

Όλοι αυτοί  που  βλέπεις  στην TV γέροι, νέοι, παιδάκια μικρά να επιπλέουν πνιγμένοι στο Αιγαίο είναι ξεσπιτωμένοι μου λέει ο φίλος μου ο Βαγγελάκης. Άνθρωποι φτωχοί που τους έδιωξε ο πόλεμος από τα σπίτια τους.

Βομβαρδίζουν οι πλούσιοι αμερικάνοι, ευρωπαίοι και  ρώσοι για να καθαρίσουν τον τόπο τάχατις από κάτι φανατικούς, πρώην φίλους τους, που τώρα δεν τους χρειάζονται πια γιατί τους έκαναν την δουλειά τους, άνοιξαν τον δρόμο για να αρπάξουνε τα πετρέλαια κι όλους αυτούς  τους φτωχούς τους  βάζουνε μέσα σε μια κρεατομηχανή και τους βγάζουνε απ΄ την άλλη λουκάνικα στα εργοστάσια της ΕΕ. Χαμένοι από χέρι τα φτωχαδάκια. Και χωρίς σπίτι και μετανάστες στα εργοστάσια. Και σε ρωτώ  ρε Θανάση όλοι αυτοί οι στρατοί γιατί δεν βομβαρδίζουνε  ποτές το σπίτι κανενός πλούσιου, γιατί δεν ξεσπιτώνεται ποτέ κανένας απ΄ αυτούς;

Ε τώρα αυτό μάλλον θα πρέπει να το ρωτήσεις στις ενώσεις αποστράτων του λέω. Κάτσε  όμως τώρα. Αν  ξώφαλτσα σκοτώνονται και μερικά  μικρά παιδάκια και μεγάλοι τουλάχιστον θα ρθει η δημοκρατία στον τόπο τους. Θα χουνε τις αξίες που διδάσκει η δημοκρατία κι εμείς φτωχοί ήμασταν κάποτε αλλά ….

Ε και πάλι φτωχοί δεν είμαστε με διακόπτει ο Βαγγελάκης. Κοίτα γύρω σου. Φάρμακα , νοσοκομεία, σχολειά, ανεργία. Που είναι τα παιδιά σου Θανάση; Τα μεγάλωσες, τα σπούδασες και τώρα  δουλεύουν μίλια μακριά, κι εμείς  χωρίς φράγκο στην τσέπη ούτε να πάμε να τα δούμε δεν μπορούμε.

 

Θυμάσαι τον πατέρα σου μετανάστη Θανάση; Τώρα είναι το παιδί σου. Δηλαδή κάτι σαν το αρνητικό μιας φωτογραφίας.

Όσο για την δημοκρατία τους.  Δεν βλέπεις τι έγινε στην Λιβύη, στο Ιράκ, δεν μπορούν να συνέλθουν ακόμα από την πολύ δημοκρατία που τους βρήκε. Ρε ο κόσμος δεν θέλει πόλεμο. Δουλειά και να ορίζει ο ίδιος την τύχη του θέλει. Δεν θέλει αμερικάνικα ούτε ευρωπαϊκά αφεντικά. Ειρήνη ,πρόοδο, να δει τον κόπο του να πλουτίζει το κοινωνικό σύνολο κι όχι τις τσέπες μερικών παράσιτων. Αυτό θέλει.

Και δεν μου λες πολύξερε Βαγγελάκη κι η συγκυβέρνηση που  λέει ότι η χώρα μας είναι ένα ασφαλές λιμάνι ανάμεσα σ΄ όλη αυτή την πολεμική καταιγίδα που γίνεται  τι έχεις να πεις;

Άνοιξε τα μάτια σου Θανάση μου λέει. Οι αστικές κυβερνήσεις δεν μπορούν αλλά και δεν θα σου μιλήσουν ποτέ  για το βασικό πρόβλημα που γεννά όλη αυτή την δυστυχία και που είναι το καπιταλιστικό σύστημα και οι αντιθέσεις που αυτό γεννάει. Μέσα από τον πόλεμο που  σκορπίζει θάνατο και δυστυχία για εκατομμύρια συνανθρώπους μας προβάλλουν τα κέρδη των λίγων μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Αυτό συμβαίνει σήμερα. Σου κρύβουν ότι κι η ελληνική αστική τάξη καλοβλέπει  την συμμετοχή της χώρας μας σ΄ αυτούς τους πολέμους γιατί έτσι θα αρπάξει κι αυτή κανα κοκαλάκι. Αυτή είναι η αλήθεια όμως στην κρύβουνε.

Ναι αλλά το ΝΑΤΟ? Δεν είμαστε ασφαλείς  κάτω από τις φτερούγες του;

Διάβασες τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ που λέει καλά κάνανε οι τούρκοι στο ρωσικό αεροπλάνο αλλά εμείς δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο στους τούρκους. Τα συμφέροντα τους Θανάση, τα συμφέροντα τους.

Τι θες τώρα κι εσύ να αλλάξεις τον κόσμο? Έτσι αλλάζει ο κόσμος ρε Βαγγελάκη. Άντε  άντε. Άμα ήταν έτσι τα πράγματα θα ήμασταν όλοι Ελβετία.

Ξύπνα ρε Θανάση και τα λεφτά στην Ελβετία δικά μας είναι, ο ιδρώτας μας, κλεμμένα από μας.

Ναι δικά μας είναι αλλά σε άλλο όνομα Βαγγελάκη.

Μην χαίρεσαι Θανάση αν την σκαπουλάρουμε από εφορίες, σηματάκια και ΕΝΦΙΑ και φέτος, θάχουν σίγουρα και plan B. Αν δεν παρατήσουμε την ΤV και να βγούμε στο δρόμο….

Δεν ξέρω τι λέει ο Βαγγελάκης αλλά έτσι όπως πάμε φέτος λέω να ανέβω εγώ στο δέντρο γιατί δεν υπάρχουνε  λεφτά για  αστέρι.

 

BK