ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

Έφυγε για το στερνό του ταξίδι ο αντιστασιακός και συγγραφέας Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α Αντώνης Κακαράς

2016-08-20 08:11

Νέος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού αντιτάχθηκε ενεργά στη δικτατορία του 1967 και για τη στάση του αυτή φυλακίστηκε από το καθεστώς για δεκαπέντε μήνες και αποτάχθηκε. Αποκαταστάθηκε με την μεταπολίτευση και σταδιοδρόμησε μέχρι το 1990 οπότε αποστρατεύτηκε.

Ανάμεσα στις άλλες πάμπολλες δραστηριότητες του, ως απόστρατος, ο Αντώνης Κακαράς υπήρξε ιδρυτικό και διακεκριμένο μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α)! Συνεπής και ακούραστος αγωνιστής, που με την πολύπλευρη εμπειρία του και την επιστημονική του κατάρτιση, συνέβαλλε καταλυτικά στην 16χρονη προσφορά της Κίνησης για την ενημέρωση των συναδέλφων και του λαού γενικότερα, τόσο πάνω στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και στα θέματα που αφορούν τους επαπειλούμενους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας κινδύνους στο Αιγαίο και στο Κυπριακό, αναδεικνύοντας τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζουν για την ειρήνη στην περιοχή μας, η Ευρωατλαντική συμμαχία και οι Ευρωενωσιακοί μηχανισμοί.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, τη συγκρότηση και την πορεία της οποίας στήριζε μέσα από την Κ.ΕΘ.Α., εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

==========   ==========

Η πολιτική κηδεία του φίλου και συναγωνιστή Αντώνη Κακαρά έγινε από το 2ο νεκροταφείο Αθηνών (λεωφ. Ηρακλείου & Τράλλεων), την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016.