ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.ΑΠ.Α: Οι απόστρατοι στις 16 Ιούνη, μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά μας, στους δρόμους

2021-06-14 20:04

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

(τηλ. 2103809848 - http://www.kapastynomikon.gre-mail: k.ap.astynomikon@gmail.com)

 

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι απόστρατοι στις 16 Ιούνη, μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά μας, στους δρόμους.

Η κοσμοπλημμύρα στα συλλαλητήρια στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της χώρας στις 10 Ιουνίου κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, όπως και η καθομολογούμενη πετυχημένη απεργία των εργαζομένων, έδωσε σε εμάς τους απόστρατους αισιοδοξία και επιβεβαίωσε ότι μόνο μέσα από τους αγώνες ο λαός μπορεί να βρει τη δύναμη να αντιπαλέψει κάθε αντιλαϊκή πολιτική, κάθε μέτρο που επιβουλεύεται τα δικαιώματα και τη ζωή του.

Επίσης, ανέδειξε πως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας και ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα αντιλαμβάνονται απόλυτα το μέγεθος των επαίσχυντων ανατροπών που θα προκαλέσει η εφαρμογή του υπό ψήφιση νόμου και το έχουν καταδικάσει στη συνείδησή τους. Είναι πασίδηλο ότι η κατάργηση του 8ώρου, της Κυριακής αργίας, οι απλήρωτες υπερωρίες, το χτύπημα και η ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών οικογενειών. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το νομοσχέδιο αυτό εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών και γενικότερα της πλουτοκρατίας και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την αύξηση των κερδών τους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Ζούμε σε μια εποχή που οι επιστήμες και η τεχνολογία μπορούν και θα έπρεπε να λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και όλου του λαού. Να εξασφαλίζονται σύγχρονα δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, καλύτεροι όροι διαβίωσης από το παρελθόν για όλους. Να ζήσουμε και εμείς οι απόστρατοι τα τελευταία μας χρόνια, χωρίς το άγχος για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Δεν πρέπει κανένας να δεχτεί να γυρίσουν οι νέες γενιές στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που βίωσε ο λαός ως τον 19ο αιώνα.

Ούτε βέβαια, ως απόστρατοι, πρέπει να μένουμε σιωπηλοί παρατηρητές της καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας. Πληροφορούμαστε καθημερινά για νέους εξοπλισμούς και μέσα που στρέφονται ενάντια στον «εχθρό» λαό και κάνουν πιο αποκρουστικό το ρόλο των εν ενεργεία συναδέλφων μας. Πρέπει να αντιληφθούν και οι ίδιοι ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το αντεργατικό νομοσχέδιο στρέφονται ενάντια και στους ίδιους. Βιώνουν την απλήρωτη υπερεργασία, τα κομμένα και απλήρωτα ρεπό, τα ακατάστατα ωράρια που διαλύουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που τους καθηλώνει τις διεκδικήσεις δικαιωμάτων σε μισθούς, υγιεινή και ασφάλεια. Να αντιληφθούν ότι οι νόμοι της κυβέρνησης, όπως αυτός των συναθροίσεων και το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, δεν έχουν την παραμικρή λαϊκή νομιμοποίηση. Να μην στραφούν λοιπόν, με την καταστολή ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του.

Είναι λοιπόν, ανάγκη και υποχρέωση, όχι μόνο για κάθε εργαζόμενο αλλά και για κάθε απόστρατο, κάθε συνταξιούχο, κάθε άνθρωπο που προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που τα βγάζει πέρα με το ζόρι, που η οικογένειά του υποφέρει από την ανέχεια, που τα παιδιά και τα εγγόνια του βιώνουν την ανεργία και τις επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, να κατέβει και πάλι στους δρόμους και τις πλατείες. Να δώσει και το δικό του παρών στον αγώνα που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα. Ως απόστρατοι το γνωρίζουμε καλά ότι οι νίκες δεν κερδίζονται σε μια μέρα, με μια κινητοποίηση, όπως προσπαθούν να μας πείσουν όσοι ρίχνουν “τουφεκιές αγωνιστικότητας” για τη χαμένη τιμή των όπλων τους. Απαιτείται αγωνιστική συνέχεια και συνέπεια, απαιτείται διάρκεια αγώνων για να μην γίνουν τα παιδιά μας σύγχρονοι δούλοι. Να μην επαναπαυτούμε για να μπορούμε να τα κοιτάξουμε και αύριο στα μάτια.

Ανταποκρινόμενοι λοιπόν, στο κάλεσμα των εργαζομένων, των παιδιών μας, που αγωνίζονται, να βγούμε αυτή την Τετάρτη 16 Ιούνη, ακόμη περισσότεροι απόστρατοι στο δρόμο. Μπορούμε να το κάνουμε λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα για τον κορονοϊό.
Στην Αθήνα, να βρεθούμε στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στη συμβολή Όθωνος και Αμαλίας, στις 10.30 το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

τηλ. 2103809848 / e-mail: k.ap.astynomikon@gmail.com