ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



protovoyliaapostraton@gmail.com

Ανακοίνωση για την Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ε.ε. & ε.α. στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων

2017-12-05 11:21

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση
https://protovoyliaapostraton.webnode.com/ -  protovoyliaapostraton@gmail.com

 

Ανακοίνωση για την Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ε.ε. & ε.α. στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Η Πρωτοβουλία αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, συμμετέχει στην Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ε.ε. & ε.α. στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΑ & ΕΔ) στην πλατεία Ελευθερίας την 13-12-2017.

Συνάδελφοι,

είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Ενωμένοι, να δείξουμε τη δύναμή μας ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΣΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σ΄ εμάς και τις οικογένειες μας, εφαρμόζοντας νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, προσθέτοντάς τις πάνω σ΄ εκείνες των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η πεποίθηση που είχε καλλιεργηθεί παλαιότερα, ότι οι κυβερνήσεις παρέχουν ιδιαίτερη φροντίδα σε όλους εμάς, που προερχόμαστε από τα ΣΑ και τις ΕΔ, αποδείχτηκε ένα μεγάλο ψέμα.

Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός και η συμπόρευση των αποστράτων μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Απαιτείται επίσης συμπόρευση με τους εργαζόμενους, που είναι τα ίδια τα παιδιά μας. Πολλά από αυτά είναι άνεργα, άλλα είναι μετανάστες και πλήττονται επίσης από τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής! Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους!

Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι με τον αγώνα μας επιβάλλεται να απομονώσουμε την εγκληματική, ναζιστική Χρυσή Αυγή. Δημαγωγεί για τα προβλήματά μας ενώ στηρίζει τις αιτίες που τα δημιουργούν  και χύνει το φαρμάκι του ναζισμού και του ρατσισμού μέσα στο λαό, τις ΕΔ και τα ΣΑ.

Η θέση μας είναι μαζί με το λαό που αγωνίζεται κι όχι απέναντί του. Αντιστεκόμαστε σε κατασταλτικές ενέργειες της κυβέρνησης που στρέφονται ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Κανένας από το προσωπικό των Σ.Α να μην δεχτεί να μπει απέναντι στον εργαζόμενο, τον αγρότη, το συνταξιούχο, το νέο, που παλεύουν για το μεροκάματο, τη σύνταξη, τα δικαιώματά τους, την ειρήνη.

Δηλώνουμε ότι,

·        Στηρίζουμε τους εν ενεργεία συναδέλφους, με τους οποίους βιώνουμε τα ίδια προβλήματα από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται. Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμά τους να διεκδικούν τη λύση των προβλημάτων τους, μαζί με τους απόστρατους και το λαό που αγωνίζεται.

·        Είμαστε αντίθετοι με τις πολεμικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική που γίνονται για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και που αποτελούν την αιτία για τα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Μας ανησυχεί η όλο και μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή της χώρας.

Διεκδικούμε:

·        Μισθούς και συντάξεις που ν' ανταποκρίνονται στο σημερινό κόστος ζωής των οικογενειών μας.

·        Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

·        Να υπάρξει κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, με αντίστοιχη κάλυψη των κάθε είδους απωλειών τους.

·        Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

·        Να μη γίνει καμία αλλαγή στη νομική υπόσταση επικουρικών και μετοχικών ταμείων (επαγγελματοποίηση, ενοποίηση) που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση τους.

·        Να γίνει από το κράτος η αναπλήρωση των αποθεματικών των ταμείων μας που ''ληστεύτηκαν'' με το κούρεμα (psi) και το χρηματιστήριο.

Επίσης διεκδικούμε:

·        Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους.

·        Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας,

·        Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση αφορολόγητου ορίου που δεν θα γδέρνει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

·        Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.

·        Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.

·        Να επιστρέψουν οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της χώρας. Να απεμπλακούν από τους σχεδιασμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ της Ε.Ε. 

·        Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες  οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα.

Αγωνιζόμαστε, μαζί με τα παιδιά μας για να έχουν δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινα ωράρια - ελεύθερο χρόνο. Αγωνιζόμαστε για τα εγγόνια μας διεκδικώντας δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, εκπαίδευση, αθλητισμό, πολιτισμό.

 

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου την  13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11 πμ.

 

 

16/11/2017

 

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων

για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση